ΣΥΡΙΖΑ: Ευτυχισμένο το… 2012

Την Τρίτη το μεσημέρι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς στην Ελλάδα, που τώρα συμπορεύεται με το ΚΙΝΑΛ, ο Θόδωρος Μαργαρίτης προέβη σε μία ανάρτηση που τα είπε όλα.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Έγραψε, λοιπόν, ο κ. Μαργαρίτης αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το εμβόλιο που πριν ενάμιση μήνα έλεγε ότι δεν έχει ακόμα βρεθεί, το λες και κάτι σαν αυτοκριτική. Η παροιμία “μεγάλες μπουκιές να τρως…μεγάλα λόγια να μη λες” έχει την αξία της πάντα. Το μάθαμε ακόμα μία φορά με αφορμή τον Τσίπρα».

Τη συγκεκριμένη ανάρτηση του Θόδωρου Μαργαρίτη μπορεί ο οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος να την εκλάβει και ως συμβουλή προς τους άφρονες της Κουμουνδούρου, η οποία σε κάθε ευκαιρία αναδεικνύουν το άγχος τους και την αγωνία τους για τις χαμηλές πτήσεις του κόμματος τους, αλλά και το ότι τα ψέματα που σκαρφίζονται δεν πιάνουν. Προφανώς όλοι εμείς καταλάβαμε τι εννοεί ο κ. Μαργαρίτης, όμως, για τους πρώην συντρόφους του να μας επιτρέψετε να διατηρήσουμε σοβαρές αμφιβολίες. Εξάλλου έχουν μάθει τόσο στη συνομωσιολογία και στο παραμύθι, οπότε τώρα που δεν πιάνει κανένα από τα αφηγήματα τους είναι λογικό να βρίσκονται στο πρόθυρα της κατάθλιψης.

Κι όμως παρά το γεγονός ότι όλα τους πάνε στραβά εξακολουθούν να ελπίζουν ότι το 2021 θα εξελιχθεί σε 2012. Δηλαδή ελπίζουν σε μία επιστροφή στο παρελθόν. Χρησιμοποιούν την ίδια επιχειρηματολογία και την ίδια τακτική. Απλά τώρα οι συκοφάντες τιμωρούνται. Τότε το 2012 ο Καμμένος έλεγε πως ο Παπανδρέου μάς οδήγησε στο μνημόνιο, γιατί έπρεπε να οικονομήσει από τα CDS ο αδερφός του Αντρίκος. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ αγκάλιασε τον Καμμένο για να εξελιχθεί σε κόμμα εξουσίας με τα στελέχη του να αποκαλούν τον Γιώργο Παπανδρέου ως ο νέος Τσολάκογλου και τους υπουργούς του ως γερμανοτσολιάδες. Τα δε μικρομεσαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιαούρτωναν και ασκούσαν μπούλινγκ σε υπουργούς.

Τώρα που δεν υπάρχει Παπαγγελόπουλος στο υπουργείο Δικαιοσύνης η μία ποινή διαδέχεται την άλλη για τον πρώην συνεταίρο του Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο, αλλά ουδείς από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει τον ανδρισμό να ψελλίσει ένα ταπεινό συγνώμη που πίστεψε ένα συκοφάντη και κατηγόρησε έναν πολιτικό αντίπαλο. Ακόμη και να το σκέφτονταν κάποιος σώφρων ήρθε ο Παύλος Γερουλάνος για να τους αποτελειώσει. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου μεταξύ άλλων δήλωσε με νόημα: «Σηματοδότησε την έναρξη μιας εποχής που η συκοφάντηση μέσω θεωριών συνωμοσίας έγινε καθημερινή, παραληρηματική και καθολική συνήθεια. Πάνω στον φόβο και τις αγωνίες ενός ολόκληρου λαού, οι “Καμμένοι” έχτισαν τον δρόμο για την εξουσία χωρίς να ξέρουν τι θα την κάνουν όταν την πάρουν». Και φυσικά ο Παύλος Γερουλάνος με την έκφραση οι «Καμμένοι» εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ό,τι φανεί του Λωλοστεφανή

Και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνουν την ευκαιρία να δικαιώνουν την λαϊκή ρήση «ότι φανεί του Λωλοστεφανή». Τρανό παράδειγμα τα όσα έγραψε στο twitter ο βουλευτής του Βορείου Τομέα Κώστας Ζαχαριάδης σχετικά με το Brexit: «Ολοκληρώνεται και τυπικά σε λίγες μέρες το Brexit. Ένα τραγικό, ιστορικό λάθος της λαϊκίστικης βρετανικής δεξιάς. Το πληρώνουν και θα το πληρώνουν οι πολίτες και από τις δύο πλευρές της Μάγχης. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της ΕΕ, όχι μόνοι ή έξω από αυτή».

Πρώτον, μεταξύ αυτών που έλεγαν «να φύγουμε από την Ευρώπη» ήταν και ο φίλος του ΣΥΡΙΖΑ, ηγέτης των σοσιαλιστών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος κατάφερε να ηττηθεί σε διαφορετικές εκλογικές διαδικασίες από όλους τους ηγέτες των συντηρητικών. Ακόμη και μία κούκλα να έβαζαν ως ηγέτη του συντηρητικού κόμματος, οι σοσιαλιστές με αρχηγό τον Κόρμπιν θα έχαναν. Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ότι μπορούσε για να βγάλει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, με το ηλίθιο δημοψήφισμα, το οποίο υποστήριζε τότε ο σημερινός… ευρωπαϊστής Ζαχαριάδης. Οπότε πολύ λογικά του απάντησαν διάφοροι χρήστες: «Ρε φίλε τι πίνετε εκεί, πόση κωλοτούμπα ακόμη. Τα νταούλια και οι ζουρνάδες τι γίνονται; Τα κρεμάσατε στις αποθήκες;»

Κι όμως απτόητοι συνεχίζουν προκαλώντας το γέλιο. Εξάλλου λόγω καραντίνας έχουν κλείσει τα θέατρα και αυτές τις ημέρες ευτυχώς που υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του για να ευθυμήσουμε. Όλοι στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο ότι θέλουν να ξυπνήσουν από τον εφιάλτη που τους έχει καθηλωμένους. Διότι όλοι κατανοούν, ότι ένα κόμμα που θέλει να λέγεται δύναμη εξουσίας, πολύ εύκολα-όταν είναι καθηλωμένο δημοσκοπικά- στη συνέχεια οδηγείται πιο χαμηλά. Εξάλλου μία οπαδός τους, η λαϊκή αοιδός Άντζυ Σαμίου έχει κάνει επιτυχία το ρεφρέν «πιο χαμηλά, πιο χαμηλά» από το 1992, όταν τραγούδησε το «πιο αδύνατο σημείο».

Με το νόμο του Κατρούγκαλου κόπηκε το ΕΚΑΣ κι όμως στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι είναι οι προστάτες των χαμηλοσυνταξιούχων

Βέβαια για να έρθει η ανάκαμψη θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψει το δικό του αδύνατο σημείο και να βρει την κατάλληλη θεραπεία. Θεωρητικά αυτό θα γίνει εάν σπάσει το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, το οποίο καλά κρατεί. Και πώς να σπάσει όταν έκαναν σημαία τους ότι φταίει η κυβέρνηση για τα λίγα εμβόλια. Και οι πολίτες γνωρίζουν από την πρώτη καραντίνα, ότι η παραγγελία έγινε κεντρικά από την Κομισιόν και φυσικά η διανομή γίνεται εκ νέου κεντρικά από τις Βρυξέλλες. Και οι συμφωνίες έχουν υπογραφεί πολύ πριν ετοιμαστούν και αδειοδοτηθούν τα εμβόλια. Άσε που οι εκλεκτοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ από τον καλλιτεχνικό χώρο μας έχουν πρήξει με τις… επιστημονικές τους διαπιστώσεις. Μιλάμε για θολωμένα μυαλά, αρχηγού, στελεχών, συγγενών και φίλων.

Κι όμως-προς γενική κατάπληξη-εξακολουθούν ακόμη κι επιμένουν για «ένα ακόμη φιάσκο της κυβέρνησης».  Και ισχυρίζονται ότι «οι 300.000 δόσεις αντιστοιχούν σε 150.000 ανθρώπους (δεν φθάνουν ούτε καν για τους υγειονομικούς και τις ευάλωτες ομάδες αυτά), επιβεβαιώνεται μία ακόμη κυβερνητική αποτυχία. Όπως τονίζαμε από την πρώτη στιγμή, η  διαδικασία του εμβολιασμού θα πάρει πολλούς μήνες μέχρι να επιτευχθεί ανοσία στην κοινότητα». Πώς να εμπιστευθείς αυτούς τους ανθρώπους, όταν διαμαρτύρονται ότι ο άκαρδος Μητσοτάκης αναγκάζει τους χαμηλοσυνταξιούχους να πληρώνουν τα φάρμακα τους, ενώ οι ίδιοι έκοψαν το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους με το νόμο Κατρούγκαλου;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα