ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προς αναζήτηση… νέας στρατηγικής

Με τα νέα δεδομένα, Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς, αναμετρώνται για τον έλεγχο των εσωκομματικών συσχετισμών και του Συνεδρίου

Η διάσπαση ολοκληρώθηκε, αλλά τα προβλήματα παραμένουν για τους δύο ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψαν. Η περιχαράκωση του Στέφανου Κασσελάκη στο στενό κύκλο που έχει φτιάξει γύρο του δημιουργεί νέες εστίες εσωκομματικής τριβής την ώρα που οι 40ρηδες κρατούν ισορροπία με την Ομπρέλα.

Η πάλη των τάσεων στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κριθεί παρά τη διάσπαση, με τους Παύλο Πολάκη και Νίκο Παππά να γίνονται τώρα εκείνοι οι δυο πόλοι που αναμετρώνται για τον έλεγχο των εσωκομματικών συσχετισμών και του Συνεδρίου.

Ο Νίκος Παππάς που φιλοδοξεί να εκφράσει την νέα πλειοψηφική τάση στο εσωκομματικό σκηνικό βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με στελέχη σε όλη την Ελλάδα και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα καμφθούν οι αντιστάσεις που προβάλει το μπλοκ των νέο-προεδρικών των Πολάκη και Τσίπρα στη διελκυστίνδα για τον έλεγχο του Συνεδρίου.

Η δυσφορία κορυφαίων στελεχών έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις εξαιτίας της περιχαράκωσης του κ. Κασσελάκη στο στενό κύκλο συνεργατών του, όπως είναι ο Παύλος Πολάκης και ο Γιώργος Τσίπρας.

Η πολιτική γραμματεία που συνεδριάζει το μεσημέρι θα ασχοληθεί με το Συνέδριο του Φεβρουαρίου για το οποίο ήδη ακούγονται ισχυρές  ενστάσεις από μερίδα στελεχών ακόμη και για αναβολή του καθώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα που θέλει να δώσει στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης.

Μπορεί το κείμενο που διακινήθηκε στην τοπική οργάνωση του Πειραιά και το οποίο παρουσίασε το iefimerida να έχει μπει και πάλι στο συρτάρι μετά τη μεγάλη έκταση που πήρε το θέμα εξαιτίας της εμπλοκής κορυφαίων συνεργατών του κ. Κασσελάκη, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η υπόθεση «νέα τάση νεοπροεδρικών» έχει εγκαταλειφθεί.

Εσχάτως, σύμφωνα με πληροφορίες ένας ικανός αριθμός μεσαίων στελεχών πέφτουν ως αλεξιπτωτιστές στις οργανώσεις μελών σε όλη τη χώρα και παρουσιάζονται ως «άνθρωποι του πρόεδρου», καλώντας τα τοπικά μέλη να στρατευτούν στην υπόθεση Κασσελάκη, τρέχοντας τη νέα τάση από την πίσω πόρτα.

Με τις δυο πλευρές να μην έχουν ακόμη σαφή εικόνα για το συσχετισμό δυνάμεων στην Κεντρική Επιτροπή, που θα γίνει στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, πολλαπλασιάζονται και οι φωνές που θα έβλεπαν μια αναβολή του Συνεδρίου ώστε να δοθεί προτεραιότητα στην εκλογική και επικοινωνιακή διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πολλούς να επιμένουν στην ανάγκη συνέπειας σε σχέση με τις αποφάσεις των οργάνων για το Συνέδριο δεν είναι και λίγοι εκείνοι που αμφιταλαντεύονται μεταξύ αναβολής και διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Οι 11 αποχωρήσαντες πάντως τρέχουν τη συγκρότηση της νέα ΚΟ με σταθερά και όχι τόσο βιαστικά βήματα.

Η γενιά των 40ρηδων δίνει και εκείνη τη δική της μάχης με τους παλαίμαχους της Ομπρέλας.

Ωστόσο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε ρόλο μαέστρου της ισχυρής μειοψηφίας η νέα γενιά στελεχών που αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ δίνει το δικό της αγώνα για να κρατηθούν οι ισορροπίες αλλά και το εγχείρημα να επιτύχει.

Ο Αλέξης Χαρίτσης τέθηκε επικεφαλής της νέας ΚΟ που θα δημιουργηθεί και κάτω από αυτόν θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωπο.

Έκπληξη πάντως αποτέλεσε το γεγονός ότι από τους 11 συνολικά βουλευτές του νέου σχήματος η ομπρέλα του κ. Τσακαλώτου αριθμώντας 2 μόλις βουλευτές κατάφερε να επιβάλει την Πέτη Πέρκα στο ρόλο της γραμματέως της νέας ΚΟ την ώρα που κορυφαία στελέχη όπως η Έφη Αχτσιόγλου δεν αναλαμβάνουν κάποιο ρόλο.

Το στοίχημα για τους 11 τώρα είναι να κερδίσουν τις εντυπώσεις στη συζήτηση του προϋπολογισμού με το νέο όνομα να παρουσιάζεται σε ειδική συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα