Τα έβαλε με τους Λημνιούς ο Μπούμπουρας: «Η τοπική επιχειρηματικότητα δεν αγκάλιασε το πρότζεκτ»

Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε η ομάδα του Ήφαιστου Λήμνου από την Basket League προσπάθησε να εξηγήσει σε συνέντευξή του, ο Σπύρος Μπούμπουρας γιός του Παντελή.

Με το ένα και με το άλλο επιτέθηκε ευθέως στην τοπική επιχειρηματικότητα επειδή δεν …αγκάλιασε (όπως είπε) το πρότζεκτ της ομάδας…

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Οι λόγοι της αποχώρησης είναι διάφοροι. Ένα πρότζεκτ για να είναι επιτυχημένο, πρέπει ο ιδιοκτήτης να συνεισφέρει μέχρι το 30% του μπάτζετ, ενώ εμείς ήμασταν περίπου στο 80%. Ο Ήφαιστος είναι και μια ειδική περίπτωση, λόγω των εξόδων που έχει σαν νησί. Είναι πολλά τα λειτουργικά έξοδα. Για να καταλάβετε, ένα εκτός έδρας παιχνίδι, μας στοιχίζει λιγότερο από ότι ένα εντός! Γιατί ούτε γραμματεία έχουμε στην Λήμνο, ούτε τίποτα και μαζί με τους διαιτητές και τους υπόλοιπους που πρέπει να έρθουν στο νησί για το κάθε παιχνίδι, είναι σαν μία ομάδα μπάσκετ. Με το ρόστερ μας λοιπόν, για να σας απαντήσω, μιλάμε για περίπου δύο εκατομμύρια. Άρα κάπου πάνω 1,5 εκατομμύριο από την τσέπη μας.

Εμείς πετύχαμε στο θέμα των εισιτηρίων. Τα έσοδά μας ήταν οι κεντρικές χορηγίες του ΕΣΑΚΕ, τα τηλεοπτικά και τα εισιτήρια. Οι άλλες χορηγίες, ήταν περίπου 40 χιλιάδες ευρώ στα δύο χρόνια. Πολύ λίγα χρήματα. Επίσης, δύο χρόνια τώρα, έχουν συμβεί πολλά. Η αποχώρηση του Ολυμπιακού στην αρχή, μετά όλα αυτά τα άσχημα που ακούστηκαν για την κατηγορία. Με τις υπόνοιες για στοιχηματισμό κλπ. Πράγμα πολύ κακό, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν τα χρήματά τους στις ομάδες τους, για το μεράκι τους και την αγάπη τους και είναι πολύ κακό να ακούγονται τέτοια πράγματα. Να χαρακτηρίζεται συνολικά το προϊόν, τόσο άσχημα

Η γνώμη μας είναι, ότι για σε ένα υγιές πρότζεκτ, πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Στο θέμα του κόσμου, πετύχαμε απόλυτα. Είχαμε μόνιμα sold out πέρυσι κι εφέτος είχαμε 1000 άτομα. Με βάση των πληθυσμό της Λήμνου, περίπου το 10% του κόσμου, ήταν στο γήπεδο. Η τοπική επιχειρηματικότητα δεν αγκάλιασε το πρότζεκτ, ίσως και με δικά μας λάθη. Μπορεί να μη θεώρησαν ότι έπρεπε να χορηγηθεί μια ομάδα της Λήμνου, τέλος πάντων σε αυτό δεν είχαμε επιτυχία”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα