Τα Μηνύματα του Κ. Μητσοτάκη στην τελική ευθεία προς τις κάλπες

Τα μηνύματα για «λιγότερους φόρους για όλους», για «νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» και για «αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών», αναμένεται να βρίσκονται στο επίκεντρο του πολιτικού λόγου της ΝΔ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που σήμερα Δευτέρα θα μιλήσει στην Πάτρα, θέτει ως στόχο μία «καθαρή νίκη» της ΝΔ, αποφεύγοντας ωστόσο να βάλει συγκεκριμένο πήχη σε ότι αφορά την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το πολιτικό μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να αφήνει το βράδυ της 26ης Μαΐου καμία αμφιβολία ότι έχει γίνει το πρώτο βήμα για την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Απαντώντας στο κεντρικό προεκλογικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά στους πολλούς, ο πρόεδρος της ΝΔ θα αντιτείνει ότι το κόμμα του δεν είναι ούτε με τους λίγους, ούτε με τους πολλούς αλλά με όλους τους Έλληνες που- όπως λέει- θα ωφεληθούν από τις πολιτικές που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση.

Τα μηνύματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή την τελευταία προεκλογική εβδομάδα θα στρέφονται όμως και κατά της αποχής, της χαλαρής ψήφου, των ίσων αποστάσεων

«Σε αυτή την κάλπη δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαλαρή ψήφο. Ούτε για ψήφο που θα πάει χαμένη σε κόμματα τα οποία την επόμενη μέρα, όλοι το ξέρουμε, ότι δεν θα έχουν κανένα ρόλο. Καλούμαστε, να κάνουμε μία καθαρή επιλογή: Με τη Νέα Δημοκρατία του αύριο ή με το ΣΥΡΙΖΑ του χθες;» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κρήτη.

Τα μηνύματά του θα απευθύνονται και προς τους νέους και ιδιαίτερα προς όσους ψηφίζουν για πρώτη φορά, ενθαρρύνοντας την συμμετοχή. » Η αποχή από την κάλπη σημαίνει συντήρηση. Και η νεολαία δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι συντηρητική», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ από τα Χανιά κάλεσε τους νέους «να γυρίσουν την πλάτη στα άκρα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ότι «η ακροδεξιά δεν ταιριάζει στους νέους».

Το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απευθύνεται μέχρι τις εκλογές και σε ψηφοφόρους που έχουν ψηφίσει στο παρελθόν τη ΝΔ, καλώντας τους να επιστρέψουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς «τα παράπονα του χθες τα σκεπάζει η ανάγκη του σήμερα», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Βασικός στόχος παραμένει η προσέλκυση αναποφάσιστων ψηφοφόρων που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Απευθυνόμενος μάλιστα από τα Χανιά σε πολίτες
“που πίστεψαν και προδόθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και από τις συνεχείς μεταμορφώσεις του», τους ζήτησε «να αφήσουν πίσω τις πολιτικές προκαταλήψεις του παρελθόντος και να τον εμπιστευτούν», σημειώνοντας ότι «μπορεί να μη συμφωνούμε σε όλα, αλλά συμφωνούμε στα σημαντικά».

Διαβάστε επίσης