Τέλος για την έντυπη έκδοση του «Playboy» στις ΗΠΑ

Τι δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος του πασίγνωστου περιοδικού

Το «Playboy» δεν θα κυκλοφορεί πλέον τακτικά σε έντυπη μορφή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Έτσι, για το υπόλοιπο έτος, το περιεχόμενό του θα δημοσιεύεται μόνο ηλεκτρονικά, γράφει ο διευθύνων σύμβουλος του περιοδικού Μπεν Κον σε ανοικτή του επιστολή. Το τελευταίο φετινό τεύχος θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, αλλά από το 2021 και μετά θα υπάρχουν μόνο ειδικές εκδόσεις.

«Αυτή η απόφαση συζητιέται εδώ και πολύ καιρό μέσα στην εταιρεία. Ωστόσο, λόγω της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού, προτιμήθηκε να ληφθεί τώρα, διότι λόγω της πανδημίας έχουν διακοπεί σε μεγάλο βαθμό τόσο η σύνταξη του περιεχομένου όσο και οι αλυσίδες διανομής του. Επομένως, ήμασταν αναγκασμένοι να επιταχύνουμε τη συζήτηση που είχαμε ήδη εσωτερικά», έγραψε ο Κον.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι συνήθειες του αναγνωστικού κοινού έχουν αλλάξει εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα (…) η έντυπη έκδοση αποτελεί πλέον μόνο ένα κλάσμα των φίλων μας», παραδέχθηκε ο ίδιος.

Το περιοδικό κυκλοφορούσε τελευταία τέσσερις φορές το χρόνο στις ΗΠΑ. Η πρώτη έκδοση του Playboy ξεκίνησε το 1953. Ο ιδρυτής του Χιου Χέφνερ πέθανε το 2017 στην ηλικία των 91 ετών.

 

Διαβάστε επίσης