«Θα κλείσουν φορείς που δεν έχουν λόγο ύπαρξης»

 Προανήγγειλε λουκέτα σε φορείς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το επικείμενο «λουκέτο» στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τόνισε, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, ότι «κάποια μικρότερα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου θα κλείσουν καθώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης». Επίσης ο αρμόδιος υπουργός, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ανάφερε ότι οι πιστωτές αρχίζουν να ακούνε και ξεκαθάρισε ότι δεν αναμένεται να υπάρξει σκηνικό ρήξης στη συνέχεια των επαφών με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε δε ότι τα περισσότερα ανοιχτά ζητήματα θα έχουν κλείσει έως το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

«Αποδείξαμε με την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2013 ότι μπορούμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις και το ίδιο θα κάνουμε και με τον προϋπολογισμό του 2014», σημείωσε, προβλέποντας ότι η οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης εντός του επόμενου έτους.

Σε σχέση με τις αμυντικές βιομηχανίες, σημείωσε ότι όποια λύση και αν προκριθεί, θα προβλέπει μείωση προσωπικού η οποία θα προσμετρηθεί στις 4.000 απολύσεις που έχουμε να κάνουμε το 2013.

Τόνισε ότι κάποια μικρότερα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου θα κλείσουν καθώς δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Άλλα πάλι, συνέχισε, μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με λιγότερο προσωπικό.

Αναφέρθηκε δε στο παράδειγμα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, καθώς όπως είπε, «και ο αρμόδιος υπουργός έχει πει ότι κλείνει».

Για τις επαφές με τρόικα

Τέλος για τις επαφές με την τρόικα ανέφερε τα ακόλουθα: «Είναι μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Θέλουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο, έχουμε πολλές πιθανότητες να κλείσουμε τα θέματα τον Δεκέμβριο».

Διαβάστε επίσης