Θα ψάχνουν γήπεδο ΑΕΚ και Παναθηναϊκός για τα ντέρμπι

Ράβε-ξήλωνε για τον χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ.

Τα προβλήματα στην κατάστασή του άρχισαν να γίνονται εμφανή εδώ και μέρες, εκφράστηκαν παράπονα ακόμη και από ξένες αποστολές (π.χ. Λέστερ στο ματς με την ΑΕΚ), ενώ αρκετοί τραυματισμοί που έχουν πλήξει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αποδίδονται στην κακή κατάσταση του γηπέδου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας, το πρόβλημα στην τελευταία αλλαγή χλοοτάπητα ήταν ότι το εδαφικό υπόστρωμά του αποτελείτο από 23% αντί για 85-95% άμμο, όπως απαιτείται από τις διεθνείς προδιαγραφές. Το 76% αποτελείτο από άργιλο και πηλό, με συνέπεια ο αγωνιστικός χώρος να είναι επικίνδυνος για μυϊκούς τραυματισμούς.

Η αντικατάσταση του χλοοτάπητα είναι αναγκαία, καθώς οι ποδοσφαιριστές είχαν ακόμη περισσότερα προβλήματα στον πιο πρόσφατο αγώνα, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο το Σάββατο.

Ήδη ο αγώνας της Εθνικής με τη Σλοβενία για το Nations League (18/11) πάει προς Ριζούπολη, αλλά μετά τη διακοπή υπάρχουν συνεχείς υποχρεώσεις από τους δύο «συγκατοίκους» του ΟΑΚΑ και το πρόβλημα πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

Ενδεικτικά, μετά τη διακοπή και μέχρι το τέλος του χρόνου υπάρχουν οι αγώνες ΑΕΚ-ΑΕΛ (22/11), ΑΕΚ-Ζόρια (26/11), Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός (29/11), ΑΕΚ-Μπράγκα (3/12), ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (6/12), Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (12/12), ΑΕΚ-Ολυμπιακός (16/12) και ΑΕΚ-Βόλος (21/12).

Αν δηλαδή δεν διορθωθεί η κατάσταση με το γήπεδο, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα ψάχνουν γήπεδο για τα ντέρμπι…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα