ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Η Ν.Δ. αγκάλιασε τον εθνολαϊκισμό”

«Η Νέα Δημοκρατία αγκάλιασε τον εθνολαϊκισμό στη χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί αυτό να μην το βλέπει κανένας και να μη θέλει να ηττηθούν αυτές οι πολιτικές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και ανεξάρτητος βουλευτής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FΜ», εκτιμώντας ότι «κινδυνεύουμε στις ευρωεκλογές οι δυνάμεις του εθνολαϊκισμού, οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις να πάρουν το πάνω χέρι σε όλη την Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση ευρύτερου προοδευτικού μετώπου, ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι «ο διάλογος των δημοκρατικών δυνάμεων θα πρέπει να είναι υπαρκτός και να συνεχίζεται κανονικά, για να βρεθούν πολιτικές λύσεις, για να ηττηθεί ο εθνολαϊκισμός, η ακροδεξιά και οι συντηρητικές πολιτικές».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των πρωτοβουλιών στον προοδευτικό χώρο, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε: «Ο χρόνος είναι πολιτικά πυκνός. Γι’ αυτό και όσα γίνονται -ακόμα και η προχθεσινή συζήτηση- δείχνουν ότι πρέπει να επιταχύνουμε τον διάλογο μεταξύ των δυνάμεων. Θα σας πω και αυτά που είπε ο κ. Μοσκοβισί: Θα πρέπει μετά τις ευρωεκλογές οι προοδευτικές δυνάμεις να είναι περισσότερες -και σε αριθμό ευρωβουλευτών στην Ευρώπη και σε κάθε χώρα- από τις εθνολαϊκιστικές δυνάμεις, τις δεξιές. Το αν αυτό θα επιτευχθεί μετά τις εκλογές ή πριν από τις εκλογές είναι ένα άλλο θέμα. Το ζήτημα είναι μην δεν επιτευχθεί ποτέ, γι’ αυτό κινδυνεύει η χώρα μας, να έχει πάντοτε πρόσδεση με τις συντηρητικές πολιτικές. Γι’ αυτό χρειάζεται ουσιαστικά διάλογος και συνεννόηση μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων. Αν αυτός καταλήξει ή δεν καταλήξει κάπου είναι ένα δεύτερο ζήτημα. Εντός του Μαρτίου είναι να γίνονται αυτές οι συζητήσεις».

Ερωτηθείς ποιο είναι το διακύβευμα στις εθνικές εκλογές, απάντησε: «Να υπάρξει μία προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη ημέρα, συνεπώς, να μην κερδίσει η Ν.Δ. Όποιος επιδιώκει τη νίκη της Ν.Δ. -είτε άμεσα, είτε έμμεσα- δεν έχει μία προοδευτική ατζέντα. Συνεπώς, στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ενισχυθούν εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες μπορούν να ανατρέψουν αυτήν τη συντηρητική παλινόρθωση, στην οποία νομίζω όλοι διαφωνούμε».

Διαβάστε επίσης