Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία παράνομου τζόγου – Έξι συλλήψεις,

Οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Πιερία και Θεσσαλονίκη, κατά την οποία μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν πάνω από €375.000

Στην εξάρθρωση συμμορίας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στον παράνομο τζόγο, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (21 Μαΐου 2024) σε περιοχές της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 3 άνδρες και 3 γυναίκες, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας άνδρας, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, όπως προέκυψε από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, τα προαναφερόμενα άτομα, τουλάχιστον από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό τη δημιουργία και διαχείριση παράνομων ιστοσελίδων και προγραμμάτων προσφοράς παιγνίων.

Όπως διαπιστώθηκε, σε κατάστημα ιδιοκτησίας μίας εκ των γυναικών, που διαχειρίζονταν μαζί με 2 από τους άνδρες και στο οποίο εργάζονταν ως υπάλληλοι οι άλλες 2 γυναίκες, παρείχαν σε πελάτες καταστήματος πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες και προγράμματα προσφοράς παιγνίων, που είχαν δημιουργήσει και εγκαταστήσει σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι άλλοι 2 άνδρες.

Επίσης παρείχαν πρόσβαση σε παράνομες ιστοσελίδες προσφοράς διαδικτυακών παιγνίων και εκτός του καταστήματος, δημιουργώντας ατομικούς λογαριασμούς σύνδεσης για κάθε πελάτη. Οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των «παικτών» και των μελών της εγκληματικής ομάδας, πραγματοποιούνταν σε συναντήσεις στο κατάστημα, στις οικίες τους ή σε υπαίθριους χώρους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στο κατάστημα, όσο και στις οικίες τους, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– το χρηματικό ποσό των 375.240 ευρώ,

– 48 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκ των οποίων η μία λειτουργούσε ως «server»,

– 20 οθόνες και 21 πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών,

– 19 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

– 2 φορητοί υπολογιστές και 1 tablet,

– φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb),

– 9 κινητά τηλέφωνα και διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις.

Επιπλέον με τη συνδρομή και υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω κατάστημα λειτουργούσε με ηλεκτρική ενέργεια παρακάμπτοντας τον μετρητή (ρευματοκλοπή), πράξη στην οποία συνέδραμε και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνονται και 20 «παίκτες», τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα