Ολυμπιακός: «Δόλιος ο Κλάτενμπεργκ» – «Φαγούρα στα μπατζάκια» ο Άγγλος…

Δεν είναι μόνο η Ελλάδα όπου ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ τα έκανε μαντάρα. Έχει και ιστορία στο μπουρδ@λο ο Κλάτυ. Και στη Σαουδική Αραβία που πήγε κι έμεινε έναν χρόνο, τον έδιωξαν κακήν-κακώς, διότι ενώ τον πήραν για να βελτιώσει την κατάσταση, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα, αλλά προκάλεσε ο ίδιος πολλά προβλήματα σχετικά με το VAR.

Ο Μαρκ πήγε στη Σαουδική Αραβία με μισθό 50.000 τον μήνα για να βελτιώσει το επίπεδο των διαιτητών της χώρας. Με τα σέα του και τα μέα του. Φωτογραφίες με κελεμπίες και τουρμπάνι και άλλα τέτοια. Και ποιες ήταν οι πρώτες του δηλώσεις προς τον αγγλικό Τύπο; Ότι οι Σαουδάραβες διαιτητές ήταν αγύμναστοι.

Μάλιστα. Αγύμναστοι. Μαζί του. Κι αντί να προσπαθήσει για την εκγύμνασή τους, προτίμησε την εύκολη λύση. Χρησιμοποίησε το εκτόπισμά του στον χώρο της διαιτησίας κι έφερε μεγάλα ονόματα να σφυρίξουν, όπως ο Αργεντινός Πιντάνα, ο Τούρκος Τσακίρ κ.ά. Αποτέλεσμα: Τον… κατάλαβαν και του έδωσαν τα παπούτσια στο χέρι.

Ο Μαράι Αλαουάζι, πρώην αρχιδιαιτητής στη Σαουδική Αραβία, τον οποίο διαδέχτηκε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, έδωσε συνέντευξη στο gazzetta.gr στις 21 του περασμένου Ιουλίου. Και τι είπε; Ότι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ πέρασε και δεν ακούμπησε.

Είπε σχετικά:

«Ανέμενα μια μεγάλη κίνηση προς το καλύτερο, αλλά ειλικρινά δεν είδα καμία διαφορά, παρόλο που το συμβόλαιο που είχε υπογράψει του επέτρεπε να έχει διπλό ρόλο, δηλαδή να σφυρίζει, αλλά και να διοικεί την επιτροπή. Δεν ξέρω γιατί ο Μαρκ δεν κατάφερε να κάνει κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στην επιτροπή. Μπορεί να υπήρχαν κάποιες καταστάσεις που επηρέαζαν τη δουλειά του».

Και πρόσθεσε:

«Για παράδειγμα, δεν διέθετε εμπειρία για να διοικήσει, γιατί μετά την αποχώρησή του από την Αγγλία δεν είχε εργαστεί σε ανάλογο πόστο. Ίσως επειδή είχε να κάνει την ίδια στιγμή δύο δουλειές, δεν μπόρεσε να φέρει αλλαγές. Θα ήθελα να του ευχηθώ τα καλύτερα και ελπίζω να έχει επιτυχία στη νέα του δουλειά».

Μίλησε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της FIFA, Γιασέρ Αλμισεχάλ. Και τόνισε:

«Δυστυχώς, τον συνάντησα λίγες φορές σε προσωπικό επίπεδο, γιατί λόγω της θέσης του έδινε αναφορά μόνο στον τότε πρόεδρο της ομοσπονδίας. Έτσι δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω επαρκώς τη δουλειά του. Θα ήθελα ωστόσο να ευχηθώ τα καλύτερα στον ίδιο, αλλά και στους Έλληνες φίλους του ποδοσφαίρου». Προφανώς, για λόγους τακτ, ο πρόεδρος δεν είπε κάτι εις βάρος του Κλάτενμπεργκ, ούτε όμως τον εκθείασε.

Στον ίδιο ιστότοπο έκανε δηλώσεις και δημοσιογράφος, το όνομα του οποίου δεν αναφέρεται. Και δήλωσε:

«Αντίθετα, οι διαιτητές από τη Σαουδική Αραβία σφύριζαν μόνο στις μικρότερες κατηγορίες και δεν παρατηρήθηκε κάποια εξέλιξη σε αυτό τον τομέα. Πάντα η διαιτησία στη Σαουδική Αραβία, όπως και στην Ελλάδα φαντάζομαι, είναι κάτι αμφιλεγόμενο. Δεν θα βρεις ποτέ κανέναν στη Σαουδική Αραβία να είναι ικανοποιημένος από τους διαιτητές. Το ίδιο ισχύει με τον Μαρκ. Υπήρχαν πολλοί σύλλογοι και παράγοντες που δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη δουλειά του, ειδικά σε ό,τι αφορά το VAR, όπου αποτελούσε μονίμως θέμα συζήτησης».

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα: Αφού όλοι γνώριζαν τον βίο και την πολιτεία του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ποιος εισηγήθηκε να έρθει στην Ελλάδα; Με ποια κριτήρια; Ποιος τον πρότεινε και γιατί συμφώνησαν οι big-4; Μήπως γιατί ήξεραν ακριβώς για το ποιόν του Άγγλου;

Το γεγονός ότι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ξέμεινε από ρευστό, έπαιξε κάποιον ρόλο; Αγγλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι χρεοκόπησε η εταιρεία με ηλεκτρικά είδη και βρέθηκε να χρωστάει 72.000 ευρώ. Του έκαψαν και την Porsche Boxter, και είναι στα δικαστήρια γι’ αυτό με την πρώην του. Λέμε, τώρα. Άπαξ κι ο άλλος είναι ρεστάκι, σκέφτεται αλλιώς.

Έτσι είναι. Κι επειδή εμείς εδώ στην «Α» και στην iapopsi.gr ασχολούμαστε με σοβαρά θέματα, δεν μας ενδιαφέρει αν ο Κλάτενμπεργκ έκανε εμφύτευση μαλλιών. Στα απαυτά μας. Σάμπως ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος που βάζει; Αυτός, μάλιστα, κάλεσε και τους φωτογράφους όταν έκανε την εμφύτευση. Γούστο του και καπέλο του. Με άλλα πράγματα ασχολούμαστε εμείς.

Έτσι είναι. Να μας δώσει η ΕΠΟ τη σύμβαση που υπέγραψε μαζί της ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Τι προβλέπει και τι περιλαμβάνει, ποιες υποχρεώσεις και ποια τα δικαιώματα. Περιλαμβάνεται στη σύμβαση η υποχρέωση να δίνει ο Κλάτενμπεργκ τις συνομιλίες των διαιτητών με τους VARistes; Αν όχι, κακώς δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις συνομιλίες του Καραντώνη με τους Κοτσάνη και Απτόσογλου στο ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό. Αν υπάρχει στη σύμβαση, ν’ απολογηθεί γιατί δεν τις έδωσε. Κι αν δεν την δώσει ο Κ΄λάτυ, να τη δώσει η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Όπως είναι γνωστό, Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης, οι Big-4 της Super League 1, συμφώνησαν για να έρθει.

Στη Σαουδική Αραβία είχε VAR, όταν ο Κλάτυ παρίστανε τον αρχιδιαιτητή. Γιατί όλες οι ομάδες είχανε παράπονο, όπως ανέφερε ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος; Και τι έκανε γι’ αυτό ο μίστερ; Τίποτα απολύτως. Όπως δεν κάνει τίποτα και στην Ελλάδα.

Και το κυριότερο: Υπάρχει ένα όργανο που ελέγχει τον Κλάτενμπεργκ και ποιο είναι αυτό; Όλοι ελέγχονται σ’ αυτόν τον κόσμο. Αυτόν ποιος τον ελέγχει; Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, μήπως; Να μας ενημερώσει η ίδια η ΕΠΟ. Μπορεί ο Κλάτενμπεργκ να μην ελέγχεται από κανέναν, γιατί υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιό του. Ο φίλαθλος κόσμος, όμως, δεν πρέπει να το ξέρει; Διαφάνεια υποσχέθηκε ο Κλάτενμπεργκ όταν ήρθε, αλλά και η ΕΠΟ αυτοπροσδιορίζεται ως «εξυγιαντική».

Πάμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός βγάζει δύο ανακοινώσεις και στη δεύτερη σε αποκαλεί «δόλιο». Μάλιστα. Και τι κάνεις; Πας για καφέ; Παραγγέλνεις ντελίβερι; Παίρνεις τους κολλητούς σου στο Νιούκαστλ και τους λες ότι έχει πλάκα η Ελλάδα;

Εδώ μιλάμε ότι ο Ολυμπιακός σ’ τα χώνει φόρα-παρτίδα. Κι ο Κλάτενμπεργκ δεν μιλάει, λες και είναι κανένας αναξιοπρεπής. Σοβαρός άνθρωπος είναι ο Κλάτυ. Μόλις διάβασε την ανακοίνωση, έπρεπε να πάει κατ’ ευθείαν στον δικηγόρο του.

Έτσι είναι. Να δώσει εντολή για μηνύσεις και αγωγές. Να κονομήσει στο φινάλε-φινάλε. Να κάνει μια αγωγή στον Μαρινάκη και να του πάρει μαλλιοκέφαλα. Δεν υπάρχουν πιο ξεκούραστα λεφτά. Κάνεις μια αγωγή και λύνεις το πρόβλημα της ζωής σου. Τα έχει κι ανάγκη που χτύπησε φαλιμέντο με την ηλεκτρική εταιρεία και την καμένη Porsche Boxter από το σπλάχνο.

Ο Κλάτυ, όμως, στα αχαμνά του. Ούτε που ασχολήθηκε. Ένα τηλέφωνο έπεσε στον Γραμμένο ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κληθεί σε απολογία και τελείωσε το παραμύθι. Σιγά μην κάτσει ν’ ασχοληθεί ολόκληρος Κλάτενμπεργκ, τι λέει ο Ολυμπιακός. Το παραδάκι να πέφτει, μήνας βγαίνει – μήνας μπαίνει, κι από ’δώ πήγαν κι άλλοι. Σάμπως αύριο θα θυμάται κανένας ότι τον Κλάτυ τον αποκάλεσε «δόλιο» ο Ολυμπιακός; Στην Ελλάδα τα θαύματα κρατούν δυο-τρεις μέρες, και χαίρετε μετά.

Τώρα, θα πεις, έρχονται κι άλλες αγωνιστικές και ο Κλάτενμπεργκ κάθε Τρίτη βγαίνει και κρίνει τις αμφισβητούμενες φάσεις. Και τι έγινε, δηλαδή. Θα βγαίνει και θα λέει ό,τι λέει κι από ’δώ πήγαν κι άλλοι.

Καλά να είναι το Σαββιδοτεχνείο – Αλαφουζοτεχνείο που ό,τι κάνει, το βρίσκει σωστό. Τα έλεγε ο Βασιλάκης ότι ο Κλάτενμπεργκ χάλασε τη μανέστρα του Ολυμπιακού, αλλά και του ΠΑΟΚ. Μάλιστα. Αυτό είναι σανό πολυτελείας, όχι απλό πράγμα.

Και γιατί το είπε αυτό ο Βασιλάκης; Γιατί ο Κλάτενμπεργκ είπε ότι έπρεπε να δοθεί πέναλτι στον ΟΦΗ στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Μάλιστα. Αυτό θα πει, χάλασε τη μανέστρα. Μόνο ο ΠΑΟΚ πήρε τους τρεις βαθμούς, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε δύο στα Γιάννινα. Ποιανού μανέστρα χάλασε, ρε Βασιλάκη ραδιοφωνατζή; Ίσα κι όμοια είναι; Δύο βαθμοί διαφορά είναι.

Να σ’ το κλείσω. Του είπανε του Κλάτυ πώς παίζεται το παιχνίδι με τον Τύπο. Ότι από τη μια μεριά είναι το Μερινακέικο κι από την άλλη το Σαββιδοτεχνείο – Αλαφουζοτεχνείο. Οπότε, ό,τι και να λένε στο Μαρινακέικο, θ’ απαντάνε οι Σαββιδοτέχνες. Αυτός, ο Κλάτυ δηλαδή, δεν χρειάζεται να κουνήσει ούτε το δακτυλάκι του. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα