Το Ισραήλ συνεχίζει να κατασκευάζει τείχη στα σύνορα με την Παλαιστίνη

Το Ισραήλ συνεχίζει να υψώνει νέα τείχη στα σύνορά του με τη Λωρίδα της Γάζας. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχουν ήδη  ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία ενός τείχους ύψους 6 μέτρων, και μήκους 65 χιλιομέτρων.

«Το τείχος θα εμποδίζει τους τρομοκράτες από τη Γάζα να εισέρχονται στο έδαφός μας», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας, οι εργασίες ξεκίνησαν την Πέμπτη και η κατασκευή –που μοιάζει με ένα ψηλό, σιδερένιο τείχος το οποίο έχει στο πάνω μέρος του και συρματόπλεγμα– θα ακολουθεί τα ίχνη μιας υπόγειας κατασκευής που έχει δημιουργηθεί για να εμποδίζει τη διάνοιξη τούνελ κάτω από τα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας.

Το τείχος αυτό προστίθεται στον ενισχυμένο, θαλάσσιο τοίχο που υπάρχει προκειμένου να εμποδίζονται οι εισβολές στο Ισραήλ από τη Γάζα μέσω της Μεσογείου.

«Αν δεν διατηρηθεί η ηρεμία στη Γάζα, θα λάβουμε αποφάσεις, ακόμη και σε περίοδο εκλογών και δεν θα διστάσουμε να δράσουμε», προειδοποίησε ο Νετανιάχου.

Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν είναι πολύ πιθανό ο Νετανιάχου, ο οποίος είναι και υπουργός Άμυνας, να εμπλακεί σε έναν νέο πόλεμο πριν τις εκλογές της 9η Απριλίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα