«Το νου σας μο@@@@ μην ξεφτιλιστούμε», η ατάκα Ζαγοράκη το 2004, ενώ σήμερα το παρεάκι έγινε «οικογένεια»

Θα σου πω πράγματα, που δεν τα’ χεις ξανακούσει, μάστορα. Για τον Θοδωρή τον Ζαγοράκη θα σου μιλήσω, τότε που ήταν αρχηγός στην εθνική, που κατέκτησε το κατσαρόλι στην Πορτογαλία.

Εγώ θα σου πω τι σημαίνει αρχηγός. Καλός κι ο Ρεχάγκελ κι οι άμυνες και όλοι μαζί μπουλούκι πίσω. Ο Ζαγόρ έφτιαχνε ψυχολογικά τους διεθνείς, με έξι λέξεις στην εθνική Ελλάδας.

Ποιες ήταν αυτές; «Το νου σας μο@@@@, μην ξεφτιλιστούμε». Μ’ αυτές τις παραινέσεις η εθνική σήκωσε την κούπα. Κατ’ ευθεία στο νευρικό σύστημα.

Πριν από κάθε παιχνίδι, αυτό επαναλάβανε ο αρχηγός. Ούτε ότι είμαστε οικογένεια, που λέει ο Μπακασέτας, ούτε άλλα τέτοια γλυκανάλατα. Ποια οικογένεια, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Από πότε έγινε το παρεάκι, οικογένεια;

Είναι ο Τάσος για να πάρει την ομάδα επάνω του με κουβέντες κατ’ ευθείαν στο ψαχνό; Ο μόνος κανονικός αρχηγός στην εθνική ήταν ο Παπασταθόπουλος.

Έτσι είναι. Αρχηγός στην Ντόρτμουντ ήταν ο Σωκράτης. Μόνο αυτός μπορεί να εμπνεύσει. Και τον άφησε έξω κι αυτόν και το Μανωλά και τον Σιόβα ο Τζόνι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα