Το Σαββατοκύριακο του ΕΝΦΙΑ

Είναι η πρώτη χρονιά που οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο για τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησίας τους σε 11 δόσεις

Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή (6/4 και 7/4/2024) θα αναρτηθούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα καινούργια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 αναμένεται με το πέρας του πρώτου δεκαημέρου του τρέχοντος μήνα.

Τα… φιρμάνια της εφορίας αφορούν περίπου 7 εκατομμύρια φορολογούμενους και τα ποσά θα αναρτηθούν στους προσωπικούς λογαριασμούς Taxisnet των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι θα πρέπει να εισέλθουν με τους κωδικούς τους στην εφαρμογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη χρονιά που οι φορολογούμενοι μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο για τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησίας τους σε 11 δόσεις, με την πρώτη δόση να έχει προθεσμία εμπρόθεσμης πληρωμής την 30η Απριλίου και την τελευταία την 28η Φεβρουαρίου του 2025. Θυμίζεται ότι πέρσι οι δόσεις πληρωμής του ΕΝΦΙΑ ήταν 10 ενώ από το επόμενο έτος θα αυξηθούν σε 12.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα