Το «στοίχημα» του μεγιστάνα της Louis Vuitton που πάει κόντρα στο ρεύμα

Η LVMH κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Περίπου 440 εκατομμύρια ευρώ (538 εκατομμύρια δολάρια) έχει δαπανήσει ο πρόεδρος της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, τους τελευταίους μήνες για την απόκτηση μεριδίου της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής πολυτελών προϊόντων στον κόσμο.

Η παραπάνω κίνηση αποτελεί μία σημαντική «ψήφο εμπιστοσύνης» στην εν λόγω αγορά, καθώς εκτιμάται ότι η καταναλωτική ζήτηση τσάντες Louis Vuitton αξίας 39.000 $ και για σαμπάνιες Dom Perignon θα ανακάμψει δυναμικά μετά την πανδημία.

Ο Αρνό προχώρησε στην αγορά των μετοχών μέσω εταιρειών που ελέγχει αυτός και η οικογένειά του, με τις τελευταίες συναλλαγές που αποκαλύπτονται σε ρυθμιστικές καταχωρίσεις αυτή την εβδομάδα. Εκπρόσωποι της LVMH δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Bloomberg για σχολιασμό της είδησης.

Η LVMH κατέγραψε αύξηση των πωλήσεων κατά το πρώτο τρίμηνο, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι μετοχές του ιδιοκτήτη της Christian Dior, με έδρα το Παρίσι, αυξήθηκαν περισσότερο από 20% φέτος.

Η αγορά προσωπικών ειδών πολυτελείας μπορεί να ανακάμψει φέτος στα επίπεδα του 2019, όταν έφτασε τα 280 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, σύμφωνα με το Bain Altagamma Worldwide Luxury Market Monitor.

Ο Αρνό, η περιουσία του οποίου αγγίζει τα 162 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, αγοράζει μετοχές στη δική του εταιρεία, πηγαίνοντας κόντρα στην τάση που παρατηρείται στο κλαμπ των πλουσιότερων επιχειρηματιών του κόσμου. Η τάση αυτή θέλει μεγιστάνες όπως ο Τζεφ Μπέζος της Amazon και ο συνιδρυτής της Google Σεργκέι Μπριν να έχουν «ξεφορτωθεί» μετοχές αξίας άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων των εταιρειών τους μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου.

Πηγή: newmoney.gr

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα