ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Νομοθετεί άμεσα η κυβέρνηση τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%

Ένα από τα βασικά αιτήματα του τουριστικού κλάδου που η κυβέρνηση Τσίπρα δεν το κατανοούσε

Ένα από τα βασικά αιτήματα του τουριστικού κλάδου είναι η μείωση του ΦΠΑ στις τουριστικές υπηρεσίες. Κάτι που η κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ κόμπαζε για την αύξηση των αφίξεων των ξένων τουριστών, εν τούτοις δεν το κατανοούσε. Τώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να μειώσει τον ΦΠΑ στο 13% για όλο το τουριστικό πακέτο.

Αυτό το μέτρο ανακοίνωσε ότι θα ληφθεί άμεσα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος και λόγω της πρότερης θητείας του ως γραμματέας δημοσίων εσόδων γνωρίζει πολύ καλά ότι αφενός μεν θα δώσει πνοή στον τουρισμό, αφετέρου δε θα μειωθούν οι τιμές και η Ελλάδα θα παραμείνει ανταγωνιστική έναντι των υπολοίπων χωρών της ευρύτερης μεσογειακής λεκάνης.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε βέβαιος πως η αλλαγή θα περιλαμβάνεται στο επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, προκειμένου η κυβέρνηση να προλάβει την επόμενη τουριστική σεζόν. Όσον αφορά την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου ο υπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για χρονιά «σταθεροποίησης», τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να προβεί σε στρατηγικές τομές ώστε να διατηρήσει και να διευρύνει το μερίδιο που έχει κατακτήσει στην αγορά. Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε, επίσης, ότι χρειάζεται αναβάθμιση των ελληνικών τουριστικών μονάδων και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου τόσο γεωγραφικά όσο και χρονικά μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου σε βάθος πενταετίας ή δεκαετίας και επενδύσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα