Τους τρέλανε πάλι ο Κασσελάκης

Η έλευση Σπηλιωτόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αιφνιδιασμό, αλλά και γκρίνιες στα παλαιότερα στελέχη

«Μία ημέρα ηρεμίας και τι στον κόσμο». Αυτή η ατάκα που μας είπε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει το τι συμβαίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση επί ημερών Στέφανου Κασσελάκη.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Ο τελευταίος αιφνιδιασμός ήταν με την ανακοίνωση ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί στο επικοινωνιακό επιτελείο ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος. Και μπορεί για λόγους αστικής ευγένειας οι περισσότεροι να κράτησαν για τον εαυτό τους τις όποιες αντιδράσεις, αλλά μοιάζουν να συντάχθηκαν με μία δήλωση του πρώην βουλευτή Κώστα Ζαχαριάδη: «Είναι γνωστή η πολιτική διαδρομή του κ. Σπηλιωτόπουλου όπως είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται στην αντίπερα πολιτική όχθη από εκεί που τον μάθαμε και έγινε ευρύτερα γνωστός και υποστηρίζει το χώρο το δικό μας. Εγώ θετικό το βλέπω και βλέπω θετικό πηγαίνοντας προς τις εκλογές να δυναμώνουμε το επικοινωνιακό μας επιτελείο. Καταλαβαίνω ότι ο κ. Σπηλιωτόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με αυτό
το ζήτημα και η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι επαγγελματικού χαρακτήρα
».

Ο κ. Ζαχαριάδης –εκ μέρους των αμιγώς ΣΥΡΙΖΑιων-οριοθέτησε με το καλημέρα τις σχέσεις του κόμματος με τον κ. Σπηλιωτόπουλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ισχύσει για όλους η οριοθέτηση. Διότι η έλευση του κ. Σπηλιωτόπουλου ήταν μία προσωπική απόφαση του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή υπήρξαν αντιδράσεις, αλλά και τηλεφωνήματα που δέχθηκε από παλιότερα στελέχη ο κ. Κασσελάκης απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο για την προσθήκη Σπηλιωτόπουλου. «Δεν σχολιάζω θέματα συνεργατών εντός του κόμματος, είτε είναι πρώην πολιτικά στελέχη, είτε είναι επαγγελματίες σε κάποιο χώρο της Πολιτικής Επιστήμης» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, προσπαθώντας να κλείσει το θέμα.

Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, πάντως ενώ προσέλαβε τον Άρη Σπηλιωτόπουλο δηλώνει πως σε καμία των περιπτώσεων δεν χρειάζεται επικοινωνιολόγο. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ναι μεν ξέρει να επικοινωνεί με τον κόσμος και κατ’ ιδίαν, αλλά και μέσω των social media και ειδικά στο αγαπημένο του Tik-Tok. Από την άλλη οι δηλώσεις πάντα κρύβουν και μία γκάφα. Και προς ώρας οι αντίπαλοι το εκμεταλλεύονται. Αυτές τις γκάφες σίγουρα θα τον βοηθήσει να τις αποφύγει ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Το ζήτημα είναι εάν μπορεί ο πρώην υπουργός και ως επαγγελματικό στέλεχος να χαλιναγωγήσει τον Κασσελάκη που με το μόλις βλέπει κόσμο τρελαίνεται.

Οι τσακωμοί και η αντιγραφή

Ήδη έχει καταφέρει να τσακωθεί με όλους στην Κεντροαριστερά. Μάλιστα εκατέρωθεν χρησιμοποιούνται και εκφράσεις πολύ χοντρές. Όπως για παράδειγμα είπε για τον Ανδρουλάκη ότι είναι εκβιαζόμενος (λόγω των υποκλοπών) για να λάβει την επίσης σκληρή απάντηση «τι να συζητήσω μαζί του, αφού είναι άσχετος με τα ευρωπαϊκά θέματα». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «διασκεδαστή» και για «ψευτοθαυματοποιό». Και η αλήθεια είναι ότι η ιστορία που διηγήθηκε ο κ. Κασσελάκης στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο θυμίζει την βάπτιση Παπαδιαμάντη. Στο βιβλίο του καθηγητή Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανέστη Κεσελόπουλου, με τίτλο «Η λειτουργική Παράδοση στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» το οποίο κυκλοφόρησε το 1994 αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εβαπτίσθη τη Δεύτερη ημέρα του Πάσχα και ωνομάσθη Αλέξανδρος έτυχε δε τότε, ενώ ο βαπτίζων αυτόν παπά Νικόλας έρριπτε το έλαιον εις την κολυμβήθραν να σχηματισθεί αυτομάτως επί του ύδατος αυτής σταυρός δια του ελαίου. Το δε περίεργο τούτο συμβεβηκός εξήγησεν ο παπά Νικόλας είπων ότι αυτό το παιδί θα γίνη μεγάλος».

Όπως γίνεται αντιληπτό μιλάμε για κομπογιανιτισμό. Το πιθανότερο όπως λένε και στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιος να είπε στον Κασσελάκη «πες αυτό για να γίνει ντόρος». Διότι για να έχει διαβάσει Παπαδιαμάντη ο Κασσελάκης θεωρείται στα όρια του απίθανου. Εξάλλου και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μέλπω Λεκατσά (ήταν η φαρμακοποιός στην εξέγερση του Πολυτεχνείου) για να δικαιολογήσει τον Κασσελάκη, είπε ότι «αποκλείεται να έχει διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο, διότι ένας ξένος δυσκολεύεται να κατανοήσει αυτή την καθαρεύουσα». Το σίγουρο πάντως είναι ότι αναφορά στο θαύμα προκάλεσε και γέλιο, αλλά και άγριο τρολάρισμα από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ. Ο μεν Ανδρουλάκης είπε ότι σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ πράσινος γιατί το λάδι ήταν αγουρέλαιο, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας γέλασε με την φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, όπου στην δική του κολυμβήθρα είχε σχηματιστεί το σφυροδρέπανο.

Όμως οι γκάφες του αρχηγού δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο βασικό είναι ότι όλοι αυτοί που δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βέβαιο ότι την Κυριακή 9 Ιουνίου θα προσέλθουν να ψηφίσουν ή θα προτιμήσουν μία βουτιά στην θάλασσα. Διότι μιλάμε για ένα απολιτίκ κοινό, που τους αρέσουν οι τρέλες του Κασσελάκη, όμως την ίδια ώρα δεν έχουν ως προτεραιότητα τις εκλογές και την πολιτική. Και το χειρότερο είναι ότι ο μηχανισμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αποσαθρωμένος και αδυνατεί όχι μόνο να πλησιάσει αυτό το κοινό, αλλά ακόμη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιήσει.

Στην Κέρκυρα

Πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης πριν καλά-καλά επιστρέψει από την κρουαζιέρα ετοιμάζεται για νέες διακοπές, αυτή την φορά στην Κέρκυρα που θεωρείται ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Στο νησί των Φαιάκων ο κ. Κασσελάκης μετέβη από χθες το απόγευμα συνοδευόμενος απόν σύζυγο του Τάιλερ Μάκμπεθ, προκειμένου να περάσουν οικογενειακές διακοπές. Στην Κέρκυρα με βάση τα όσα ανακοίνωσε η Κουμουνδούρου θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς, ενώ δεν αποσαφηνίστηκε εάν παραβρεθεί όπως ο προκάτοχος του (Αλέξης Τσίπρας) στην πλατεία Λιστόν στην παλιά πόλη το Μεγάλο Σάββατο το πρωί (11.00) για να παρακολουθήσει το έθιμο των Μπότηδων και να πετάξει κι αυτός μία στάμνα. Την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφτεί τον Ναυτικό Σταθμό Κέρκυρας.

Πριν αναχωρήσει για την Κέρκυρα, την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί ο κ. Κασσελάκης μετέβη στην Βαρβάκειο Αγορά, όπως έκαναν ο πρωθυπουργός και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ την Μεγάλη Τετάρτη ανήμερα της Πρωτομαγιάς πήγε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής καταθέτοντας στεφάνι προς τιμήν της μνήμης των 200 κομμουνιστών που εκτελέσθηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα