Τριπλό «χαστούκι» της Κροατίας στο… φάντασμα της Αργεντινής (video)

4ος όμιλος

Με πανηγυρικό τρόπο «σφράγισε το εισιτήριο» για την επόμενη φάση η Κροατία. Για τη δεύτερη αγωνιστική του 4ου ομίλου, «πάτησε» την Αργεντινή και την υποχρέωσε στη βαρύτερη ήττα της σε Mundial από το 1958. Τότε στη διοργάνωση που έγινε στη Σουηδία η «αλμπισελέστε» είχε ταπεινωθεί 6-1 από την Τσεχοσλοβακία. Τώρα, 60 χρόνια αργότερα, η Αργεντινή έχασε μόνο με 3-0 (53′ Ρέμπιτς, 81′ Μόντριτς, 90+1′ Ράκιτιτς).

Το μόνο δεν αφορά, πρώτιστα, τη σύγκριση των δύο αποτελεσμάτων αλλά τη διαφορά δυναμικότητας. Στον αγωνιστικό χώρο του «Nizhny Novgorod Stadium» υπήρχε μια ομάδα, η τυπικά φιλοξενούμενη Κροατία. Και το… φάντασμα μιας άλλης, της Αργεντινής. Η «χρβάτσκα» ήθελε, μπορούσε, ήξερε πως να πετύχει το στόχο της. Οι παίκτες της «έτρωγαν σίδερα», αξιοποίησαν τις οργανωτικές και εκτελεστικές ικανότητές τους.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από τη χώρα του τάνγκο πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα είχε λυγίσει υπό το βάρος των δεδομένων. Κακή αγωνιστική κατάσταση και πίεση αποτελέσματος, «μπλόκαραν» το μυαλό και «βάρυναν» τα πόδια. Αυτά δεν άλλαξαν ούτε στη διάρκεια της αναμέτρησης, η Αργεντινή δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει. Στο μόνο που διακρίθηκε ήταν στα λάθη. Με συνέπεια το αποτέλεσμα να είναι μάλλον… κολακευτικό. Θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Η εικόνα του Μέσι ήταν αποκαλυπτική.

Απόλυτα δίκαια, λοιπόν, οι Κροάτες είναι στους «16». Η «αλμπισελέστε» βρίσκεται στο… χείλος του γκρεμού. Και τα δεδομένα θα γίνουν ακόμα χειρότερα αν αύριο (22/6) η Ισλανδία νικήσει τη Νιγηρία.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Καμπαγέρο, Μερκάντο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Σάλβιο (56′ Παβόν), Μαστσεράνο, Πέρες (68′ Ντιμπάλα), Ακούνια, Μέσι, Μέσα, Αγκουέρο (54′ Ιγκουαΐν)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (57′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (90+2′ Τσόρλουκα), Πέρισιτς (82′ Κόβατσιτς)

 

Διαβάστε επίσης