Τώρα οι μαθητές βάζουν το λουκέτο

Μπορεί οι καθηγητές να έκαναν «ανακωχή» με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και να γύρισαν στις τάξεις για μάθημα, αλλά μάθημα δεν γίνεται και πάλι. Φαίνεται πως οι εκπαιδευτικοί λογάριαζαν χωρίς τον «ξενοδόχο» που δεν είναι άλλος από τους μαθητές, καθώς οι καταλήψεις στα σχολεία αγγίζουν τις 120 με Αθήνα και Θεσσαλονίκη να μοιράζονται τη θλιβερή πρωτιά. Ακολουθούν περιοχές, όπως η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Λάρισα και τα  Ιωάννινα.

Πιο συγκεκριμένα, τα υπό κατάληψη σχολεία βρίσκονται εννέα σχολεία της Μεσσηνίας,  το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑ.Λ. της Καλαμάτας, το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, καθώς και το 1ο και 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης στην Αρκαδία κ.α.

Επίσης τελούν υπό κατάληψη:  το 3ο Γυμνάσιο Βόλου, τα 3ο και 7ο Λύκεια Βόλου, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αγριάς Μαγνησίας, το Λύκειο Καναλίων Μαγνησίας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Τσαγκαράδας.

Παράλληλα κατειλημμένα από τους μαθητές είναι οχτώ γυμνάσια-λύκεια του δήμου Νεαπόλεως-Συκεών στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνολικά 39 τελούσαν υπό κατάληψη τη Δευτέρα, ένα σχολείο στον νομό Πέλλας και δύο στο Κιλκίς.

Στην Κρήτη, υπό κατάληψη ήταν τη Δευτέρα τα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, τα 2ο και 3ο Λύκειο της πόλης, το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Επισκοπής.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος έδωσε εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος»

Τέλος, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας: «Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τους μαθητές να μην χάνουν μαθήματα και αναγκάζονται να απευθύνονται για βοήθεια στα φροντιστήρια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα