Υπάλληλος στο ΑΠΘ απειλούσε με βουτιά θανάτου

Απόπειρα αυτοκτονίας από το γραφείο του πρύτανη στον έβδομο όροφο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έκανε 50χρονη διοικητική υπάλληλος, όταν είδε πως το όνομά της βρισκόταν στη λίστα της διαθεσιμότητας που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πρόκειται για μητέρα δύο παιδιών.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει πως μάρτυρες είδαν την ταραγμένη υπάλληλο, να μπαίνει στο γραφείο του πρύτανη για να διαμαρτυρηθεί. Ξαφνικά άνοιξε το παράθυρο και κρεμάστηκε προσπαθώντας να βρεθεί στο κενό, ευτυχώς όμως ο πρύτανης και άλλοι υπάλληλοι κατάφεραν να τη συγκρατήσουν.

Το τραγικό γεγονός κατήγγειλε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Παντής ο οποίος δήλωσε πως: «Η διαθεσιμότητα- απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ και των άλλων 7 πανεπιστημίων της χώρας συνδυάστηκε με την εγκληματική αδιαφορία του υπουργείου ως προς τη διαδικασία με τελικό αποτέλεσμα την ανακοίνωση λιστών μοριοδότησης βασιζόμενων σε αδιαφανή, πελατειακά, ανισότιμα και χωρίς τεκμηρίωση κριτήρια. Φαίνεται ότι η πολιτεία ούτε να σχεδιάσει σωστά τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις δεν μπορεί” δήλωσε.

«Η αναταραχή που έχει δημιουργηθεί, η ένταση, η θλίψη, η απογοήτευση και η ψυχική κατάπτωση οδηγούν σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που οδηγούν μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, φαινόμενο που είχαμε σήμερα στο ΑΠΘ αλλά και σε οργή, θυμό και σε κανιβαλισμό με αποτέλεσμα τη πλήρη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού στο πανεπιστήμιο. Προφανώς φαίνεται ότι εκεί στόχευε και το Υπουργείο Παιδείας», κατέληξε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ.

Διαβάστε επίσης