Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε γέφυρα όταν προσέκρουσε πάνω της φορτηγό πλοίο – Φόβοι για θύματα

Η γέφυρα είναι μια τεράστια χαλύβδινη κατασκευή, μέρος του αυτοκινητοδρόμου 695 στον ποταμό Patapsco, νοτιοανατολικά της περιοχής

Η γέφυρα «Francis Scott Key Bridge», στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στο νερό όταν ένα φορτηγό πλοίο με κοντέινερ έπεσε επάνω της. Τα βίντεο προκαλούν σοκ.

Γύρω στη 1:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει το μεγαλύτερο μέρος της, πραγματικά μεμιάς, σαν χάρτινος πύργος.

Η γέφυρα που χτυπήθηκε είναι μια τεράστια χαλύβδινη κατασκευή στο πλαίσιο του Αυτοκινητοδρόμου 695 στον ποταμό Patapsco, νοτιοανατολικά της μητροπολιτικής περιοχής της Βαλτιμόρης.

Οχήματα έχουν πέσει στο νερό, αλλά και άνθρωποι, μεταδίδει το BBC. Δεν ήταν ξεκάθαρο πόσα οχήματα βρίσκονταν στη γέφυρα, αλλά σίγουρα υπήρχε ένα μεγάλο φορτηγό, σημειώνει το CBS. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή θύματα, ωστόσο οι Αρχές φοβούνται για το χειρότερο σενάριο και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ο Kevin Cartwright, διευθυντής επικοινωνίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, είπε στο BBC ότι «τουλάχιστον επτά άτομα και αρκετά οχήματα» έχουν πέσει στο ποτάμι, ενώ η αστυνομία της πόλης επιβεβαίωσε ότι δεν αποκλείεται να έχουν πέσει και εργάτες στα νερά.

Τα βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης όταν το φορτηγό-πλοίο ακουμπά τη γέφυρα κάνουν ήδη τον γύρο του Διαδικτύου και προκαλούν σοκ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα