Βάσει χρονοδιαγράμματος “τρέχουν” όλα για το Ελληνικό

Τι είπε ο υπυργός Ανάπτυξης για την επένδυση στην αθηναική Ριβιέρα, το deal με τη Microsoft αλλά και τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Για την επένδυση στο Ελληνικό επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.
Συγκεκριμένα ο υπουργός εξήγησε ότι τα έργα της κατεδάφισης και της νέας περίφραξης θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ενώ μέσα στον Οκτώβριο τελειώνει και ο διαγωνισμός για το καζίνο μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Αυτό που μένει είναι σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη η διανομή και η σύμβαση ώστε να απκολουθήσει η μεταβίβαση και η έναρξη των κυρίως έργων.
«Όλα είναι βάσει χρονοδιαγράμματος» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ο Αδ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα δηλώνοντας τα εξής:
«Είναι εξαιρετικά χαρμόσυνο νέο ότι μία εταιρεία αυτού του βεληνεκούς, σε μία τεχνολογία αιχμής όπως είναι το cloud, επιλέγει μεταξύ πολλών άλλων χωρών την Ελλάδα για να κάνει αυτή την επένδυση και αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη. Το θεωρούμε μία σημαντική νίκη της “Εθνικής Ελλάδος”». Και συνέχισε λέγοντας:
«Ήταν δύσκολο, αλλά το πετύχαμε. Δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Πρώτα δουλέψαμε με τον κ. Πιερρακάκη για να αφαιρέσουμε την Ελλάδα από τη λίστα των ΗΠΑ για τις χώρες που κλέβουν πνευματική ιδιοκτησία. Μετά είχαμε την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, η οποία ξεκίνησε πάρα πολύ καλά και πήγε και καλύτερα του αναμενομένου. Από τις 200 θέσεις εργασίας έχουν φτάσει τώρα τις 500 θέσεις εργασίας. Ακολούθησε η SISCO. Στη συνέχεια διαπραγματευτήκαμε με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών τη διακρατική μας συμφωνία στον τομέα των επενδύσεων στην υψηλή τεχνολογία. Την περασμένη εβδομάδα υπέγραψα σχετική συμφωνία με τον κ. Πομπέο. Φτάσαμε τώρα στη Microsoft και θα ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χθεσινή ανακοίνωση είναι ένας κρίκος μιας συνολικής κυβερνητικής προσπάθειας».
Τέλος, για την αυριανή δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ο υπουργός ανέφερε:
«Τη Χρυσή Αυγή την εκλαμβάνω ως σφοδρό πολιτικό μου αντίπαλο. Τη θεωρώ ένα απαίσιο κομμάτι του πολιτικού μας συστήματος και είμαι πολύ ευτυχής που έχει βρεθεί πλέον εκτός Βουλής. Το αν θα είναι εγκληματική οργάνωση ή όχι δεν θα το κρίνω εγώ. Θα το κρίνει το δικαστήριο. Αν αρχίσουμε να δικάζουμε οι πολιτικοί, δεν θα βγάλουμε άκρη. Θα αφήσουμε αύριο την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να αποφασίσει. Της έχουμε εμπιστοσύνη, διότι ξέρει τη δουλειά της και θα σχολιάσουμε μετά το αποτέλεσμα αυτής της δίκης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα