Βασιλειάδης: «Σε μια κοινωνία που ζει από θαύμα, δεν έχουμε ανάγκη από θαυματοποιούς»

Το καρφί του πρώην αν. γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε να έχει στόχο κανέναν άλλο, πέρα από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές άφησε ο πρώην αν. γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης για το πολυσυζητημένο θαύμα που εκμυστηρεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε στιχομυθία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

«Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος», είχε πει προ ημερών ο Στέφανος Κασσελάκης, λόγια που είχαν προκαλέσει αναστάτωση στην Κουμουνδούρου.

Όπως προαναφέρθηκε, «καρφί» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σήμερα και ο κ. Βασιλειάδης με ενυπόγραφο άρθρο του στην ιστοσελίδα dnews.gr. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «σε μια κοινωνία που ζει από θαύμα, δεν έχουμε ανάγκη από θαυματοποιούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βασιλειάδης είχε παραιτηθεί από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα του κόμματος την 1η Μαρτίου, δηλώνοντας ωστόσο ότι παραμένει στις επάλξεις του ΣΥΡΙΖΑ ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Tο άρθρο του κ. Βασιλειάδη στην ιστοσελίδα dnews.gr καταλήγει ως εξής:

«Η αριστερά, ο προοδευτικός χώρος συνολικά, είναι υποχρεωμένοι να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των επεξεργασιών, των συμμαχιών και των δράσεων, χωρίς μικρομεγαλισμούς και αποκλεισμούς, ώστε σε αυτή την γκρίζα πραγματικότητα να ξαναγεννηθεί η ελπίδα. Έχει ξαναγίνει. Αρκεί να υπάρχει σοβαρότητα και ενσυναίσθηση της συγκυρίας και των στιγμών. Αρκεί να επαναφέρουμε την πολιτική ως εργαλείο για να ξαναδημιουργήσουμε το όραμα για μια κοινωνία με προοπτική για όλους.

Σε μια κοινωνία που ζει από θαύμα, δεν έχουμε ανάγκη από θαυματοποιούς. Χρειαζόμαστε ορθολογισμό και ρεαλιστικό ριζοσπαστισμό για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τη σπίθα εκείνη της ελπίδας στις ψυχές των ανθρώπων που θα τους δώσει τη δύναμη να σταθούν απέναντι στην σχεδιαζόμενη πραγματικότητα. Διαφορετικά θα λειτουργήσουμε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ της πιο ακραίας νεοφιλελεύθερης και αντιδημοκρατικής δεξιάς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα