Βγήκε το χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση στα δίκτυα 5G

Ξεκίνησε χθες Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, και θα συνεχιστεί σταδιακά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του επόμενου χρόνου, η διαδικασία απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων 5G σε όλη την Ελλάδα.

Με τη διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (δηλαδή, την ΕΡΤ και την Digea) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Το ντεμπούτο έκαναν χθες 6/11 η Λέσβος, η Λήμνος, η Χίος και τα Ψαρά, ενώ μέχρι να εκπνεύσει και ο Δεκέμβριος η διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ θα «τρέξει» σε Δωδεκάνησα, Σάμο, Ικαρία, Κυκλάδες, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Σουφλί, καθώς και σε τμήμα της Κομοτηνής. Βάσει του χρονοδιαγράμματος απόδοσης του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, η μετάβαση της Αττικής στη νέα εποχή θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου 2021, ενώ η Θεσσαλονίκη θα έχει προηγηθεί στις 26 Φεβρουαρίου 2021. Τελευταία στον χορό θα μπει η Κρήτη με ημερομηνία μετάβασης την 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η διαδικασία δεν προϋποθέτει την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού από τους πολίτες, ούτε περιλαμβάνει κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση για τους καταναλωτές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες είναι να επανασυντονίσουν τους τηλεοπτικούς δέκτες τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα