Βήμα πίσω από την Πελώνη για παραχώρηση προνομίων σε εμβολιασμένους

Ένα βήμα πίσω, έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, όταν ρωτήθηκε αν ευσταθούν οι πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να προχωρά σε παραχώρηση προνομίων σε όσους έχουν εμβολιαστεί.

Επί της ουσίας η κ. Πελώνη επιβεβαίωσε τις σχετικές συζητήσεις λέγοντας όμως ότι αυτή μπορεί να γίνει μόνο όταν ανοίξει ο εμβολιασμός για όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

ΤΑ σενάρια που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση εκτός από την είσοδο στα γυμναστήρια, είναι

-Είσοδος σε κατάστημα χωρίς μάσκα

-Είσοδος σε παράσταση ή σε κάποιο κλειστό χώρο, χωρίς ο εμβολιασμένος να χρειάζεται να τηρήσει τα μέτρα που θα είναι σε ισχύ για τους υπόλοιπους πολίτες

-Μετακινήσεις χωρίς τα πρωτόκολλα που ισχύουν τώρα, για παράδειγμα να μην χρειάζεται self test πριν από κάποιο ταξίδι.

Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα του «ανοίγματος»

Στο μεταξύ, η Αριστοτελία Πελώνη παρουσίασε τον οδικό χάρτη χαλάρωσης των μέτρων παρουσίασε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Όπως ανέφερε η κ. Πελώνη

-Από σήμερα λειτουργούν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς και τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

-Επαναρχίζουν, επίσης, οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών του τελευταίου έτους και επί πτυχίω, σε όλα τα τμήματα, σε όλες τις σχολές, σε προγράμματα σπουδών α’ και β΄ κύκλου. Από σήμερα, επίσης επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

-Ξεκινούν επίσης οι προπονήσεις για αθλήματα που έχουν διοργανώσεις έως και τον Σεπτέμβριο, καθώς και η χρήση κολυμβητηρίων από αθλούμενους και θα ακολουθήσει σταδιακά η επανεκκίνηση πρόσθετων αθλητικών δραστηριοτήτων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους σε ό,τι αφορά τον ιό.

Το ορόσημο της 14 Μαίου

Στις 14 Μαΐου γίνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα -τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία- όπως τόνισε η κυρία Πελώνη

-Άνοιγμα του Τουρισμού και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων. Την ίδια μέρα γίνεται το πρώτο βήμα στο χώρο του Πολιτισμού με το άνοιγμα των μουσείων.

-Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα επανεκκινούν οι πρακτικές, και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.

-Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.

-Μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα