Βόμβα στην υπόθεση Novartis, ανάσυρση από το αρχείο των καταγγελιών Αγγελή

Βόμβα μεγατόνων έσκασε λίγες μόλις ώρες πριν από την παραίτηση Τσίπρα και την προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο την καταγγελία του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή, την οποία ως γνωστόν η ίδια είχε αρχειοθετήσει μετά από έρευνα του επίσης του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γρηγόρη Πεπόνη. Η “Α” το περασμένο Σάββατο στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση είχε κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιοποιήσει, ότι η εντολή που είχε δοθεί αρχικά στον κ. Πεπόνη από την κ. Δημητρίου ήταν να διερευνήσει πώς διέρρευσε η συζήτηση των Ελλήνων και Αμερικανών εισαγγελέων στην Βιέννη στα τέλη Νοεμβρίου του 2018.

Στο εκτενές ρεπορτάζ της “Α” αποδίδοντο μεγάλες ευθύνες στην προϊσταμένη της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το γεγονός ότι παρά τις σοβαρότατες καταγγελίες του εισαγγελέα επόπτη της ανάκρισης για σωρεία δικονομικών παραβάσεων των εισαγγελέων διαφθοράς είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση χωρίς κανένα περαιτέρω έλεγχο. Επίσης η ‘Α” είχε καταλογίσει ευθύνες στην κ. Δημητρίου για το γεγονός ότι είχε αποκρύψει από τα μέλη του ανωτάτου δικαστικού συμβουλίου τις καταγγελίες του Γιάννη Αγγελή.

Η υπόθεση ανατέθηκε στον αρεοπαγίτη κ. Δασούλα, ο οποίος σημειωτέον ήταν μέλος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και είχε ψηφίσει υπέρ της ανανέωσης της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη. Είναι προφανές, ότι η κ. Δημητρίου, ένα μήνα περίπου προ των εκλογών και 20 ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας της δεν θα επιθυμούσε μετά την αποχώρηση της να ψάχνουν τις τυχόν αμέλειες της κι έτσι προέβη στην ανάσυρση της καταγγελίας.

Διαβάστε επίσης