Χειροπέδες σε Γερμανό κατάσκοπο

Για κατασκοπεία κατηγορείται ένας 65χρονος Γερμανός που συνελήφθη γιατί τραβούσε φωτογραφίες έξω από στρατιωτικό φυλάκιο της Κω.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν τον άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για κατασκοπεία, όταν το πρωί της Τετάρτης προσέγγισε με αυτοκίνητο, ένα στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί της Κω και το φωτογράφιζε εξωτερικά. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο νησί και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.

Ύστερα, από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του Γερμανού κατάσκοπου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι κιάλια και διόπτρα και τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής. Αμέσως μετά ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, καθώς ο ίδιος ζούσε στο νησί τα τελευταία δύο χρόνια και είχε φροντίσει να βρει μια μόνιμη κατοικία.

Εκεί, λοιπόν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις, εξωτερικός σκληρός δίσκος, δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet, πέντε USB Sticks, δύο κασέτες βιντεοκάμερας και ένα κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα, στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι, υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτιρίων της νήσου Κω.

Τα στοιχεία που κατάσχεσαν οι Αρχές έχουν ήδη σταλθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα και ανάλυση, ενώ ο Γερμανός θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω.

 

Διαβάστε επίσης