«Ξηλώνουν» κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών σε βαρυποινίτες

Η προκλητική -έστω και για περίπου μία εβδομάδα- αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, βασικού «πρωταγωνιστή» του σκανδάλου Energa – Hellas Power, αποτέλεσε την αρχή έρευνας για αποφυλακίσεις βαρυποινιτών με πλαστά πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει το «ξήλωμα» κυκλώματος που δρούσε και μέσα στις φυλακές χορηγώντας πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας σε κρατούμενους, με αποτέλεσμα την παράνομη και πρόωρη αποφυλάκισή τους,. Αυτό προέκυψε κατά την εισαγγελική έρευνα η οποία διενεργείται με αφορμή την υπόθεση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές στο στόχαστρο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς βρίσκεται υπόθεση άλλου κρατούμενου, ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και άλλα αδικήματα και κατάφερε να αποφυλακιστεί με όρους πριν από λίγους μήνες επικαλούμενος αναπηρία και προσκομίζοντας πιστοποιητικά ιατρικά που ελέγχονται ως πλαστά. Το ίδιο πρόσωπο φέρεται να εμπλέκεται στο ευρύτερο κύκλωμα χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών που οδηγούν σε παράνομες αποφυλακίσεις.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κρατούμενος κυκλοφορεί ελεύθερος, καθώς παρήλθε η προθεσμία μέσα στην οποία μπορούσε να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος, όπως έγινε στην περίπτωση του πρώην στελέχους της Energa, όπου μετά από έφεση ανακλήθηκε το πρωτοβάθμιο βούλευμα και ο επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Χαλκίδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα