Υπερβολικός ο θόρυβος για το «σκοτάδι» στο Μετσόβιο

Ο πρύτανης του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής, δήλωσε ότι «η διακοπή ρεύματος διήρκεσε επτά λεπτά»

Τον γύρο του Διαδικτύου έκανε από xθες, Πέμπτη (26/1), μια φωτογραφία που απεικονίζει φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) να δίνουν εξετάσεις φωτίζοντας τα γραπτά τους με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή, η διακοπή ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε χθες την Αττική και πτώσης ρελέ διήρκεσε επτά λεπτά.

Tα σχόλια κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά», με χρήστες να κάνουν λόγο πως η εικόνα παραπέμπει σε «κρυφό σχολειό».

«Ο “δράκος” του αφηγήματος είναι ότι η διακοπή ρεύματος, λόγω ρελέ, διήρκεσε 7 λεπτά σε ένα 3ωρο διαγώνισμα Μαθηματικών στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με ενημέρωση από τους εξεταστές καθηγητές», τόνισε ο πρύτανης και πρόσθεσε με δηκτικό ύφος: «Επτά λεπτά είναι, βεβαίως, αρκετά για μερικές φωτογραφίες αλλά λίγα για όσους φαίνεται ότι θα προτιμούσαν μπλακάουτ διαρκείας».

Ο πρύτανης ανέφερε, επιπλέον, με ειρωνικό ύφος στη δήλωσή του:

«Αυτό που δεν ανέφερε το χθεσινό ρεπορτάζ είναι ότι οι εξεταζόμενοι (που έγραφαν υπό το φως των φακών των κινητών τηλεφώνων τους) ήταν βρεγμένοι από την κορυφή μέχρι τα νύχια λόγω καταιονιζόμενου νερού από την οροφή του αμφιθεάτρου και αναβλύζοντος από το δάπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης. Επίσης, ότι μερικοί εγκατέλειψαν την εξέταση επειδή “έμειναν” από μπαταρία κινητού, καθώς και ότι επιτηρητές και διδάσκοντες έσπευσαν στον παρακείμενο ναΐσκο και έφεραν κεριά που όμως δεν μπόρεσαν να ανάψουν ελλείψει σπίρτων και αναπτήρων».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα