Υποψήφιος στον δήμο Αθήνας και ο Γιώργος Βουλγαράκης

Επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο επιθυμεί ο Γιώργος Βουλγαράκης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρει ανταπόκριση από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τις οχλήσεις τόσο του ίδιου, όσο και των πολιτικών του φίλων.

Οπότε ο κ. Βουλγαράκης σκέφθηκε να θέσει υποψηφιότητα για τον δήμο της Αθήνας, με βασικό στόχο όχι να εκλεγεί, αλλά να επιστρέψει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Τόσο ο ίδιος ο κ. Βουλγαράκης, όσο και οι συνεργάτες του γνωρίζουν ότι θα είναι δύσκολο το έργο του στην Αθήνα, καθώς το προφίλ του ως πολιτικός δεν μπορεί να εισπράξει ψήφους από άλλους χώρους. Τουναντίον ποντάρει μόνο σε σκληρούς δεξιούς και ειδικά καραμανλικούς. Από την άλλη το μεγάλο φαβορί της κούρσας ο Κώστας Μπακογιάννης  λαμβάνει ψήφους και από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως επίσης και ο κεντροδεξιός Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος ασχολείται επί πολλά χρόνια με την αυτοδιοίκηση.

Η επιστροφή του κ. Βουλγαράκη ήταν κάτι που λεγόταν εδώ και αρκετό στο παρασκήνιο και επιβεβαιώνεται με τη βούλησή του να διεκδικήσει τον δήμο. Την πρόθεσή του αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα topontiki.gr, την οποία ουσιαστικά «επιβεβαίωσε» και ο ίδιος ο πρώην υπουργός, ανεβάζοντας το σχετικό δημοσίευμα στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

O κ. Βουλγαράκης ήταν επί μια εικοσαετία εκλεγμένος βουλευτής της Α’ Αθηνών, αλλά εδώ και καιρό είχε απομακρυνθεί από το προσκήνιο. Στο παρελθόν, βρέθηκε κοντά στην επιστροφή του και με μια βουλευτική υποψηφιότητα, καθώς διατηρεί ερείσματα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, αλλά κανένα σχέδιο δεν τελεσφόρησε. Σε αυτή την περίπτωση, λέγεται ότι ο πρώην υπουργός, με μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα, φιλοδοξεί να συσπειρώσει πολίτες που δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες. Διατηρεί, δε, ερείσματα και στους ΑΝΕΛ και στον χώρο πέριξ της Ν.Δ., απ’ όπου δεν υπάρχει υποψήφιος.

Διαβάστε επίσης