Αγοράζει ξένους και… προωθεί Έλληνες

Το 2013 απέκτησε τον Σκόνδρα από τον Ατρόμητο, ενώ πέρσι τίμησε την αγορά των Ιωαννίνων, αποκτώντας Χαρίση, Κοροβέση και Βελλίδη. Το χειμώνα που μας πέρασε επέλεξε και τον Χατζηισαΐα από τον Πανιώνιο. Μέχρι εκεί!

Με περισσότερους Έλληνες δεν έχει χρειαστεί να ασχοληθεί ο ΠΑΟΚ κι αυτό διότι τα τελευταία χρόνια οι Ακαδημίες του Δικεφάλου του βορρά είναι εξαιρετικά παραγωγικές. Έτσι, φτάσαμε στο φετινό καλοκαίρι με τη διοίκηση να μην ασχολείται καν με την εγχώρια αγορά, ρίχνοντας όλο το βάρος στο εξωτερικό.

Σε μερικούς μπορεί να κάνει εντύπωση το ότι ο ΠΑΟΚ αδιαφόρησε πλήρως φέτος και δεν έψαξε κανέναν στόχο από την Ελλάδα, αλλά ρίξτε μία ματιά στο ρόστερ και θα καταλάβετε: Στο «ασπρόμαυρο» έμψυχο δυναμικό υπάρχουν σήμερα οκτώ παιδιά από τις Ακαδημίες, αριθμός ρεκόρ και μάλλον απλησίαστος. Στον Ολυμπιακό γίνεται… πάταγος κάθε φορά που ένα παιδί «σκαρφαλώνει» στην ανδρική ομάδα, ενώ στην ΑΕΚ δεν υπάρχει μόνο ο Γαλανόπουλος. Στον δε Παναθηναϊκό πάνε οι παλιές καλές εποχές που έβγαζε παικταράδες από τα τσικό του. Αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ, όμως, είναι πρωτόγνωρο.

Η «χρυσή» οκτάδα

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης είναι μόλις 22 ετών και παίζει στις μικρές Εθνικές ομάδες. Θεωρείται μεγάλο ταλέντο και από τους καλύτερους ακραίους μπακ στην ηλικία του στην Ελλάδα.

Ο Έργκιν Κάτσε έχει ήδη παίξει περισσότερες από 100 φορές με την φανέλα του ΠΑΟΚ, έχει προσφέρει πάρα πολλά παρά το νεαρό της ηλικίας του και μάλλον θα φέρει και χρήματα στην ομάδα του, καθώς αναμένεται να πουληθεί.

Ο Στέλιος Κίτσιου είναι 22 χρονών και σιγά-σιγά αρχίζει και λογίζεται ως βασικό στέλεχος της ομάδας. Αλματώδης η πρόοδός του, ένα εξαιρετικό χαφ.

Ο αριστεροπόδαρος Στέλιος Πόζογλου είναι 20 χρόνων και έρχεται κι αυτός να διεκδικήσει πολλές συμμετοχές με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ο Δημήτρης Πέλκας είναι ήδη καταξιωμένος από τα 22 του. Κατά πολλούς – και όχι άδικα – στην τριάδα των καλύτερων «δεκαριών» της χώρας μαζί με Φορτούνη και Μάνταλο.

Ο Κυριάκος Σαββίδης στα 21 του, έπαιξε πέρσι στον ΟΦΗ με τη μορφή δανεισμού, ίσως πάλι δοθεί φέτος σε άλλο σύλλογο για να πάρει συμμετοχές, είναι όμως κι αυτός μέλος της ομάδας προερχόμενο από τα σπλάχνα της.

Για τον Κλάους Αθανασιάδη δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Από τους πιο σταθερούς Έλληνες σκόρερ είτε θα συνεχίσει να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα με τα καλύτερα του χρόνια να είναι μπροστά, είτε θα πουληθεί κάποια μέρα με μπόλικα εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ευθύμης Κουλούρης, τέλος, είναι το νέο αστέρι που πέρσι στην Ανόρθωση τα πήγε περίφημα και φέτος διεκδικεί θέση στο ρόστερ του ΠΑΟΚ!

 

Τι θα γίνει αν αποκτήσουν και εμπειρίες;

Έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, με μία ομάδα που παράγει παίκτες και που τους εμφανίζει έτοιμους για υψηλού επιπέδου αγώνες πριν καν γίνουν 20 ετών. Τι θα γίνει όταν αυτή η φουρνιά φτάσει στα 26-27; Θα έχουμε να κάνουμε με έναν ΠΑΟΚ με παίκτες δικούς του που αγαπούν τη φανέλα, με μία διοίκηση ικανή (όπως φαίνεται) να φέρνει ξένους που κάνουν τη διαφορά. Και όλα αυτά, την ώρα που οι μικροί του Δικεφάλου, με την Κ-20 και την Κ-17, συνεχίζουν να τα πηγαίνουν περίφημα!

Προφανώς, λόγω της μεγάλης πρόκλησης που λέγεται Άγιαξ (βραχυπρόθεσμος στόχος) και της λαχτάρας των οπαδών να δουν τίτλους (μακροπρόθεσμος στόχος), ο κόσμος δεν δίνει μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή στο φανταστικό αποτέλεσμα των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ που δείχνει να έχει και συνέχεια και που αποτελεί παρακαταθήκη όχι αναγκαστικά για επιτυχία κόντρα στον «Αίαντα» ή για κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά για έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή για τα επόμενα πολλά χρόνια!

Η οργάνωση του ΠΑΟΚ σε όλη τη βόρεια Ελλάδα έχει κάνει πολλούς γονείς να εμπιστεύονται πλέον την ομάδα της Θεσσαλονίκης που την προηγούμενη δεκαετία έβλεπε τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού να έχουν περισσότερα παιδιά στους κόλπους της, ακόμη και σε γεωγραφικές περιοχές που θεωρητικά θα έπρεπε να υπερίσχυε ο Δικέφαλος.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα