Αρνήθηκε κάθε κατηγορία ο Γιώργος Σπανός

Ενώπιον του 7ου ανακριτή Πειραιά βρέθηκε σήμερα (22/2) ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός  και απολογήθηκε για τις κατηγορίες που καταλογίζονται περί αρχηγικού ρόλου σε υπόθεση λαθρεμπόριου καυσίμων. Η διαδικασία διήρκησε τρεις ώρες και όπως ήταν αναμενόμενο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Γιώργου Σπανού είχαν μαζί τους όλα τα έγγραφα που σύμφωνα με τους ίδιους μπορούν να αποδείξουν την αθωότητα του πελάτη τους ενώ υποστήριξαν ότι μπορούν να καταθέσουν και μάρτυρες υπεράσπισης.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του κ. Σπανού, στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων κατ’ εκτίμηση δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 662.800 ευρώ.

Επίσης, οι συνήγοροι υποστηρίζουν ότι το λεγόμενο λαθρεμπόρευμα δεν είναι τα περίπου 4,5 εκατ. λίτρα πετρελαίου ναυτιλίας που έχει αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 8,5 χιλιάδες λίτρα, ενώ αναφέρουν ότι πολλά από τα στοιχεία που επισημαίνονται στα διαβιβαστικά της αστυνομίας αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και όχι σε συνθηματικούς κωδικούς.

Ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν προσκομίσει, αποδεικνύεται σύμφωνα με τους ίδιους ότι δύο από τους κατηγορούμενους είχαν φιλική σχέση για πάνω από 20 χρόνια καθώς οι γυναίκες τους τυγχάνει να είναι συγγενείς, ενώ αναφορικά με τη συνθηματολογία για την πολυκατοικία δηλώνουν ότι αφορά καταγγελία πολιτών για όχληση από τη λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Από την πλευρά του Γιώργου Σπανού εκφράζεται αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης ενώ υπήρχε ικανοποίηση και για τη στάση που κράτησε ο ανακριτής στην υπόθεση.

Πλέον αναμένεται μέσα στην ημέρα να συνεδριάσουν ανακριτής και εισαγγελέας, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα