Η δική μας Λέστερ φορούσε… βυσσινί

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παρακολουθεί έκπληκτος την πορεία της Λέστερ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος Αγγλίας. Δεν είναι ότι σπανίζουν οι εκπλήξεις, αλλά το να πάρει το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου μία ομάδα που ήταν υποψήφια για υποβιβασμό πάει πολύ…

Η UEFA έκανε αφιέρωμα στις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στις ομάδες που πήραν το πρωτάθλημα πέρα από κάθε προσδοκία. Προφανώς σε αυτή τη λίστα υπάρχει και η Λάρισα του 1988. Η καταπληκτική τότε ΑΕΛ του Γιάτσεκ Γκμοχ βρισκόταν σε καλό «φεγγάρι», και από τα προηγούμενα χρόνια φαινόταν η άνοδός της. Δε θυμίζει τη φετινή Λέστερ που προερχόταν από κακή χρονιά. Ωστόσο, όσοι θυμούνται το πρωτάθλημα εκείνο, σίγουρα δεν στοιχημάτιζαν στο πρωτάθλημα της παρέας του Καραπιάλη, του Ζιώγα, του Τσιώλη, του Γκαλίτσιου και του συγχωρεμένου Μητσιμπόνα.

Πέραν της Λάρισας, στη λίστα του αφιερώματος της UEFA υπάρχουν τα πρωταθλήματα της Νότιγχαμ Φόρεστ, της Μονπελιέ, της Καϊζερσλάουτερν, την Μποαβίστα, της Βερόνα, της Μπούρσασπορ, της Ρούμιν Καζάν, το πιο πρόσφατο της Γκενκ, ενώ ως έκπληξη θεωρήθηκε και το προπέρσινο πρωτάθλημα της Ατλέτικο Μαδρίτης, κυρίως επειδή κατακτήθηκε κόντρα στις υπερδυνάμεις, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα