Μάρκους Μπεργκ: Το νέο «πράσινο είδωλο»!

Είναι τουλάχιστον συγκινητικό για έναν φίλαθλο του Παναθηναϊκού να διαβάζει ότι ο Μάρκους Μπεργκ, λίγες ώρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2019, δήλωσε ότι στην ελληνική ομάδα έχει βρει τον ποδοσφαιρικό του παράδεισο! Ο Σουηδός επιθετικός θα βομβαρδίζει τα αντίπαλα δίχτυα για τρία ακόμη χρόνια και όλα δείχνουν πως η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη. Γιατί; Διότι αν ρίξει κανείς μία ματιά στα στατιστικά στοιχεία του ΠΑΟ φαίνεται και με γυμνό μάτι.

Οι «πράσινοι» έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής 14 γκολ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και ο Μπεργκ έχει άμεση συμμετοχή σχεδόν σε όλα. Έχει πετύχει έξι γκολ,  έχει τέσσερις ασίστ και στα άλλα τέσσερα γκολ της ομάδας του έχει συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού ή στις κερδισμένες στημένες φάσεις από τις οποίες προήλθαν τα τέρματα! Σχεδόν συγκλονιστικό ξεκίνημα. Κάποιοι βάζουν ήδη το χέρι τους στη φωτιά ότι θα ξεπεράσει το ρεκόρ της πρώτης του χρονιάς, όταν έβαλε 23 γκολ και είχε 10 ασίστ!

Πως όμως άλλαξε τόσο πολύ το κλίμα από πέρσι τέτοια εποχή, που ο Μπεργκ έδειχνε ξενερωμένος με τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό και εκνευρισμένος από τη συμπεριφορά των διαιτητών εναντίον του; Οι παράγοντες είναι τρεις και θα σας τους αναλύσουμε:

Η διαβεβαίωση του Αλαφούζου ότι όλα αλλάζουν

Ο Μάρκους Μπεργκ πριν έρθει στον Παναθηναϊκό είχε περάσει μία τετραετία στην Ολλανδία και στη Γερμανία αγωνιζόμενος σε περισσότερα από 110 παιχνίδια. Ξέρετε πόσες κίτρινες κάρτες είχε δεχθεί; Στο σύνολο επτά, δηλαδή ούτε δύο κατά μέσο όρο τη σεζόν. Στην Ελλάδα την τελευταία τριετία γνωρίζετε πόσες κίτρινες κάρτες έχει αντικρίσει; Θα πέσετε από τα σύννεφα, αλλά είναι 30! Ναι 30, δηλαδή δέκα κάρτες ανά σεζόν! Μιλάμε για νούμερο που αν το έφτανε αμυντικός θα λέγαμε πως είναι σκληροτράχηλος και άγαρμπος, αλλά ο Μάρκους Μπεργκ όλοι γνωρίζουμε τι είδους παίκτης είναι. Πως κατάφερε να μαζέψει τόσες κάρτες; Η πρώτη χρονιά συνοδεύτηκε με το Κύπελλο και ο Μπεργκ δεν γκρίνιαξε πολύ, τη δεύτερη άρχισε να εκφράζει παράπονα και πέρσι το ποτήρι ξεχείλισε με αποτέλεσμα να ενημερώσει τον Γιάννη Αλαφούζο πως δεν αντέχει άλλο και πως θέλει να φύγει, διότι δεν ανέχεται να του συμπεριφέρονται έτσι οι διαιτητές και οι αντίπαλοι αμυντικοί. Τότε ήταν που ο πρόεδρος του ΠΑΟ τον διαβεβαίωσε πως η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετικά και να κάνει λίγη υπομονή. Αποτέλεσμα: Μέχρι στιγμής σε επτά ματς δεν έχει δει ούτε μία κίτρινη κάρτα! Είναι πολύ πιο ήρεμος και αποτελεσματικός…

Οι καλοκαιρινές μετεγγραφές

Ο Μπεργκ είδε φέτος το καλοκαίρι να γίνονται μετεγγραφές στη μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού που εντυπωσίασαν μέχρι και τον ίδιο. Είδε, επίσης, πως ο ΠΑΟ δεν μερίμνησε να αγοράσει άλλο σέντερ φορ, παρά μόνο το νεαρό Ρινάλντι, ως εφεδρικό στράικερ. Αυτός ο συνδυασμός μετεγγραφικού σχεδιασμού τον έκανε να καταλάβει πως ο ΠΑΟ δυναμώνει, πως οι στόχοι σε Ελλάδα και Ευρώπη μεγαλώνουν και πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κάνει καλύτερο πρωτάθλημα που και θα τον γεμίσει ως άνθρωπο και αθλητή, αλλά και θα του βελτιώσει το βιογραφικό.

 

Η επιμονή της συζύγου του

Η Ζοζεφίν Μπεργκ είναι ερωτευμένη με την Ελλάδα. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες βορειοευρωπαίες γυναίκες των ποδοσφαιριστών που έρχονται στη χώρα μας, με το που πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα το 2013 δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της. Για πρώτη φορά προδόθηκε τον Οκτώβρη εκείνου του έτους όταν ανήρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφία από την παραλία γράφοντας: «Δεν το πιστεύω. Είναι Οκτώβρης και κάνω μπάνιο στη θάλασσα!».  Ένα χρόνο αργότερα άλλαξε γνώμη και αντί να κάνει το γάμο της στη Σουηδία, τον έφερε στην πατρίδα μας, απαιτώντας από τις Ελληνίδες φίλες της στο διαδίκτυο να την ενημερώσουν για ελληνικά έθιμα γάμου. Πέρσι, λοιπόν, όταν ο Μπεργκ εκδήλωσε τάσεις φυγής, εκείνη τον παρακαλούσε να μείνουν για πάντα στην Ελλάδα! Προφανώς, τώρα που ο Μπεργκ κλήθηκε για ανανέωση, η αγαπημένη του Ζοζεφίν τον προέτρεψε να βάλει την υπογραφή του το συντομότερο δυνατό.

 

Έχει μπει ήδη στο πάνθεον

Σύμφωνα με πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού, ο Μπεργκ βρίσκεται ήδη στο πάνθεον των σπουδαίων ξένων ποδοσφαιριστών της ομάδας. Εμείς πιστεύουμε πως αν εξαντλήσει την τριετία και πετύχει άλλα τόσα γκολ, τότε σίγουρα θα έχει μία θέση στο κλαμπ εκείνο με τους κορυφαίους ξένους του «τριφυλλιού» σε προσφορά, τον Βέλιμιρ Ζάετς, τον Χουάν Ραμόν Ρότσα, τον Χριστόφ Βαζέχα και τον Γιόζεφ Βάντσικ. Προφανώς έχουν περάσει κι άλλοι παικταράδες, όπως ο Σισέ, ο Πάουλο Σόζα, ο Χένρικσεν, ο Μπορέλι, ο Έκι Γκονζάλες και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ωστόσο ο Σουηδός έχει όλα τα φόντα να τους προσπεράσει και να μπει στην πεντάδα!

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα