Μεγάλη νίκη, μικρό το κέρδος

 

Η ΑΕΚ έτυχε να αντιμετωπίσει για τρίτη φορά τα τελευταίο χρόνο τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι που ήθελε πολύ περισσότερο τη νίκη και τελικά την πήρε, χωρίς στην ουσία να επικρατεί χάρη στην καλύτερή της τακτική, αλλά λόγω  της ενέργειας και της προσήλωσης που έδειξαν οι παίκτες της.

Πέραν του τελικού του Κυπέλλου όπου ευνοήθηκε από τις συνθήκες και το εκμεταλλεύτηκε, στα άλλα δύο παιχνίδια – στο περσινό 1-0, αλλά και στο κυριακάτικο– νίκησε επειδή πήρε δύναμη από 40.000 ανθρώπους, αλλά κυρίως λόγου του ότι έπαιζε χωρίς να τη βαραίνει ο πρωταθλητισμός. Η ικανότητά της να νικά σχετικά εύκολα – έστω και με μικρό σκορ – τον Ολυμπιακό σε τρία 90λεπτπα μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, πρέπει να εξεταστεί εις βάθος από τη διοίκηση, αφού δεν είναι φυσιολογικό αυτό να συμβαίνει εβρισκόμενη 20 βαθμούς πίσω. Ενδιαφέρον θα έχει το επόμενο ΑΕΚ-Ολυμπιακός με την Ένωση να κάνει πρωταθλητισμό ή αν τύχει το ματς στον πρώτο γύρο που ακόμη δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές…

Καθαρά αγωνιστικά, ο Χιμένεθ αιφνιδίασε με τη χρησιμοποίηση του Μπακασέτα αντί του Λάζαρου ή του Βάργκας, ενώ ο Αϊντάρεβιτς είναι μάλλον καλύτερος παίκτης απ’ ότι νομίζουν οι περισσότεροι και δικαίως διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα αντί του Γιόχανσον. Φαίνεται, μάλιστα, ότι είναι ιδανικός και για το 4-3-3 που χρησιμοποίησε ο Ισπανός μετά τον τραυματισμό του εξαιρετικού Πατίτο. Σε προσωπικό επίπεδο, όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν καλύτερα από τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού, άλλωστε ποιοτικά οι Βράνιες, Αστρίτ, Σιμόες, Αραούχο, Πατίτο, Γιόχανσον κ.α. δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τους αντιπάλους τους.

Στη διοίκηση αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που αγωνίστηκε η ομάδα και ακούνε βερεσέ όσους λένε πως δεν έγινε καλό ματς. Καλό ματς δεν έγινε επειδή η ΑΕΚ περιόρισε τον Ολυμπιακό σε μισή φάση σε όλο το παιχνίδι και τον ανάγκασε να παίζει με γιόμες, η ΑΕΚ όμως έπαιξε και καλά και σωστά και με δύναμη, όπως πρέπει σε αυτά τα ματς, αλλά όχι αντιαθλητικά όπως σε πολλές περιπτώσεις ο αντίπαλος.

Εντός ΟΑΚΑ σχολικά πέναλτι δεν θα παίρνει ο Ολυμπιακός από δω και στο εξής και φάσεις στις οποίες όλοι κρατάνε όλους και απλά ο Μποτία αφήνει πρώτος τον Λαμπρόπουλο με την κάμερα να συλλαμβάνει μόνο τον αμυντικό της ΑΕΚ να τραβά τον «ερυθρόλευκο» θα περνάνε όπως πρέπει να περνάνε, απαρατήρητες από τους διαιτητές. Αυτοί που ελέγχονται είναι οι βοηθοί με τις λανθασμένες υποδείξεις τους, ενώ ο Μποτία έπρεπε να αποβληθεί στο 32’ μετά τη βίαιη και με πρόθεση κλοτσιά του στο καλάμι του επελαύνοντα Πατίτο.

Αυτό που αγχώνει πλέον την ΑΕΚ είναι το αν θα καταφέρει να είναι όσο συγκεντρωμένη χρειάζεται στα πραγματικά δύσκολα ματς με την ΑΕΛ για το πρωτάθλημα και τον Πλατανιά στο Κύπελλο, διότι η μάχη για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου δεν έχει τελειώσει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα