Με φόντο τον Φαν ντερ Φάαρτ

«Αλχημείες» προκειμένου να φέρει με τον πιο οικονομικό τρόπο τον Φαν ντερ Φάαρτ στα Σπάτα ψάχνει το οικονομικό επιτελείο της ΑΕΚ, που πήρε το μήνυμα από τον εκπρόσωπο του παίκτη και γνωρίζει ότι το κασέ του κυμαίνεται στα 3,5 εκ. ευρώ!

Αμέσως – αμέσως δημιουργείται θέμα υπέρβασης, ωστόσο ο Μελισσανίδης δεν είπε «ξεχάστε το» μόλις έμαθε την ετήσια απαίτηση του Φαν ντερ Φάαρτ, αλλά «ψάξτε το», γεγονός που σημαίνει πολλά!

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ολλανδός ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με τη φανέλα του Αμβούργου στο μπαράζ με την Καρσλρούη που θα κρίνει αν η ομάδα του λιμανιού θα υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της! Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, όμως, ο Φαν ντερ Φάαρτ θα είναι πια ελεύθερος ποδοσφαιριστής, έτοιμος να διαπραγματευτεί οποιαδήποτε πρόταση. Και τότε θα φανεί αν η ΑΕΚ ενδιαφέρεται πραγματικά.

Το ότι κινείται σε δύο επίπεδα προκειμένου να βρει πόρους γι’ αυτή τη μεταγραφή είναι, πάντως, δείγμα ότι κάτι κινείται. Ο πρώτος πόρος αναζητείται στο νέο χορηγό της ομάδας, τη NIKE, που θα «ντύνει» από φέτος την ΑΕΚ. Οι πληροφορίες θέλουν την ΠΑΕ να προσπαθεί να πείσει την εταιρία να χορηγήσει τη μεταγραφή (ένα μεγάλο ποσοστό για το πρώτο χρόνο του συμβολαίου), καθώς τα αναμενόμενα κέρδη από τις πωλήσεις της ούτως ή άλλως ανανεωμένης εμφάνισης της Ένωσης, προβλέπονται εντυπωσιακά. Οι εποχές έχουν αλλάξει, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο κόσμος της ΑΕΚ έχει χρόνια να τρέξει στην μπουτίκ να πάρει φανέλα και η στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη. Άλλωστε, η ΝΙΚE έχει ποντάρει σε αυτή τη δίψα του «κιτρινόμαυρου» κόσμου και μία μεταγραφή επιπέδου Φαν ντερ Φάαρτ θα εκτινάξει προσδοκίες και έσοδα.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να περιοριστούν οι πάγιες απολαβές με αρκετά μεγάλα μπόνους επίτευξης στόχων, που ίσως αποτελέσουν επιπλέον κίνητρο για τον Ολλανδό, αρκεί να παρουσιαστούν εύσχημα στην πρόταση της ΠΑΕ. Η ΑΕΚ όταν διαπραγματεύεται επενδύει στο φροντιστήριο ιστορίας που γίνεται σε κάθε παίκτη, αλλά και στην ανάλυση του οράματος, που είναι ο πρωταθλητισμός, η γεμάτη «Αγία Σοφία» και η ευρωπαϊκή καταξίωση. Αν ο Φαν ντερ Φάαρτ πειστεί από αυτό το πρότζεκτ, δεν αποκλείεται να συμφωνήσει και στην πρόκληση των μεγάλων μπόνους επίτευξης στόχων. Εδώ που τα λέμε, τα τελευταία χρόνια στο Αμβούργο έπαιζε σε μία μάλλον μέτρια ομάδα, χωρίς ευρωπαϊκή προοπτική.

Εννοείται πως η μεταγραφή αυτή θα προκαλέσει φρενίτιδα στη βάση του κόσμου της ΑΕΚ που από το 2004 και μετά φαίνεται να έχει συνεχώς αυξανόμενη τάση, με αποκορύφωμα τη συσπείρωση της εποχής Ντέμη, αλλά και την πρωτοφανή στήριξη στην ερασιτεχνική κατηγορία και το απίστευτο Sold Out μήνυμα με τον Ολυμπιακό. Με το ΟΑΚΑ να προσφέρει άπλετο  χώρο για διαρκείας, υπάρχει προβλεπόμενη αύξηση εσόδων και από αυτόν τον τομέα, όπως και από τα εισιτήρια, πόσο μάλιστα αν η ΑΕΚ κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Όλα αυτά συνεπικουρούν στο ότι η ΠΑΕ είναι ικανή για την υπέρβαση, αρκεί να ξέρει να διαχειριστεί την παρουσία ενός σούπερ σταρ στα αποδυτήρια, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις γνωστές ισορροπίες. Και αν θέλει να κάνει κάτι, θα πρέπει να το κάνει αμέσως. Και για να προλάβει Αμερικάνους κι Άραβες και για να πείσει τον 32χρονο στράικερ ότι τον θέλει πραγματικά!

Ανάλογη οικονομική υπέρβαση δεν θα μπορεί να γίνει, διότι αν ο πρώτος χρόνος καλυφθεί με «αλχημείες», ο δεύτερος θα είναι μεγαλύτερος βραχνάς, οπότε από κει και έπειτα ο κόσμος της ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένει επιλογές ελεύθερων παικτών (όπως γίνεται μέχρι τώρα) με την ευχή ο Μιλοβάνοβιτς να βρεθεί σε καλό φεγγάρι.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα