Ξεκίνησε α-λά… Ρανιέρι, τελείωσε α-λά… Μαρκαριάν!

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία… Όμως τα μαθηματικά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η Ελλάδα έχει μόλις δύο βαθμούς σε πέντε αγώνες στον όμιλό της για την προκριματική φάση του EURO 2016, γεγονός που καθιστά ανέφικτο τον στόχο της απευθείας πρόκρισης στα γήπεδα της Γαλλίας.

Η εθνική ομάδα απέσπασε ισοπαλία (0-0) στη Βουδαπέστη, κόντρα στην Ουγγαρία, φανερώνοντας δύο πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο. Στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε σαφώς επηρεασμένη από τα προηγούμενα ατυχή αποτελέσματά της και με… διάθεση Κλαούντιο Ρανιέρι. Στην επανάληψη όμως, οι διεθνείς μεταμορφώθηκαν και εμφανίστηκαν με ψυχολογία α-λά… Σέρχιο Μαρκαριάν, αγγίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ και τη νίκη.

Για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και τους τρεις βαθμούς να κατακτούσε η εθνική ομάδα στη Βουδαπέστη, ο στόχος της απευθείας πρόκρισης θα στηριζόταν περισσότερο στη σφαίρα της φαντασίας, παρά στα πραγματικά δεδομένα. Με τη Ρουμανία να προηγείται στον όμιλο με 13 βαθμούς και τη Βόρεια Ιρλανδία να ακολουθεί με 12, η ουραγός Ελλάδα, με τους δύο βαθμούς συγκομιδή, είναι αδιανόητο να οραματίζεται την πρόκρισή της. Αντιθέτως, η 3η θέση του ομίλου, η οποία δίνει ένα εισιτήριο για τα μπαράζ, είναι ένας στόχος ρεαλιστικός και υπό προϋποθέσεις εφικτός.

Στην 3η θέση βρίσκεται η Ουγγαρία με 8 βαθμούς. Η διαφορά των έξι βαθμών θα πρέπει να υπερκαλυφθεί. Για να συμβεί αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει στα υπόλοιπα παιχνίδια της το πρόσωπο του δευτέρου ημιχρόνου της Βουδαπέστης και παράλληλα, να χάνει βαθμούς η Ουγγαρία, ακόμη και από τις δύο Εθνικές που προπορεύονται. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ο μόνος δρόμος για να διεκδικήσει η Εθνική την πρόκρισή της στα τελικά του EURO 2016, είναι να καταλάβει την 3η θέση και να μπει στη διαδικασία της διπλής αναμέτρησης με τον τρίτο άλλου ομίλου.

Η βαθμολογία του Ομίλου και τα παιχνίδια που απομένουν:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΡΟΥΜΑΝΙΑ 13
2. Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ 12
3. ΟΥΓΓΑΡΙΑ 8
4. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 4
5. ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ 3
6. ΕΛΛΑΔΑ 2

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
6η αγωνιστική (13/6)
Νήσοι Φαρόε – Ελλάδα
Φινλανδία – Ουγγαρία
Βόρειος Ιρλανδία – Ρουμανία

7η αγωνιστική (4/9)
Ελλάδα – Φινλανδία
Ουγγαρία – Ρουμανία
Νήσοι Φαρόε – Βόρειος Ιρλανδία

8η αγωνιστική (7/9)
Ρουμανία – Ελλάδα
Βόρειος Ιρλανδία – Ουγγαρία
Φινλανδία – Νήσοι Φαρόε

9η αγωνιστική (8/10)
Βόρειος Ιρλανδία – Ελλάδα
Ουγγαρία – Νήσοι Φαρόε
Ρουμανία – Φινλανδία

10η αγωνιστική (11/10)
Ελλάδα – Ουγγαρία
Νήσοι Φαρόε – Ρουμανία
Φινλανδία – Βόρειος Ιρλανδία

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα