Στις 9 Μαΐου, το ραντεβού Μπάιντεν – Ερντογάν, λέει το Bloomberg: Δεν επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος

Ο Τζον Κίρμπι, ανέφερε ότι στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου, δεν υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν

Μυστήριο καλύπτει την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. Ενώ όλα έδειχναν ότι το ραντεβού είναι προγραμματισμένο για τις 9 Μαΐου, δημοσιεύματα άφηναν ανοιχτό, αυτό τελικά να μην πραγματοποιηθεί.

Σήμερα λίγες ημέρες πριν την ημερομηνία όπου οι δύο ηγέτες φαίνεται ότι έχουν κλείσει το ραντεβού, από τη μία σε δημοσίευμά του το Bloomberg, λέει ότι θα γίνει κανονικά στις 9 Μαΐου, από την άλλη σε δηλώσεις του πριν από λίγες ώρες σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, ανέφερε ότι στο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο Κίρμπι αν η συνάντηση του Ερντογάν με τον Χανίγιε θα είναι θέμα στη συνάντηση με τον Μπάιντεν ή θα θέσει σε κίνδυνο την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα στο πρόγραμμα για να μιλήσουμε όσον αφορά μια συγκεκριμένη επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν. Οπότε, δεν έχω κανένα σχόλιο επ’ αυτού».

Σε ερώτηση σχετικά με «αυτόν που φιλοξενεί τον ηγέτη της Χαμάς» ο Κίρμπι είπε: «Και πάλι, θα αφήσω τον Πρόεδρο Ερντογάν να μιλήσει στις συναντήσεις που έχει. Ήμασταν πολύ σαφείς σχετικά με τη θέση μας για τη Χαμάς και ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν. Θα το αφήσω έτσι».

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα αναφέρει ότι η συνάντηση στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαΐου θα γίνει.

Το αμερικανικό πρακτορείο σημειώνει ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς κι ενώ Ισραήλ και Ιράν έχουν εξαπολύσει μεταξύ τους επιθέσεις σκορπώντας φόβους ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή λαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα