Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Ελλάδα

Διατηρεί τα σκήπτρα της ανεργίας η Ελλάδα, το οποίο παραμένει ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα στη χώρα μας, που σε συνδυασμό με την κρίση, δηλαδή τις περικοπές και τις μειώσεις έχουν “λυγίσει” τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης αφού το ποσοστό της ανεργίας,  σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα, άγγιξε το 27% τον μήνα Ιούνιο, από 27,1% τον Μάιο.

Το ποσοστό της ανεργίας  παραμένει το  υψηλότερο στην Ε.Ε.  (δεύτερη είναι η Ισπανία).Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο έφτασε τα 1,3 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,8%, στις γυναίκες στο 31,1% και στους νέους κάτω των 25 ετών στο 51,5%.

 

 Αμετάβλητη η ανεργία στην Ευρωζώνη

 

Εξάλλου, αμετάβλητη στο 11,5% παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, ενώ στην Ε.Ε. μειώθηκε από 10,2% σε 10,1%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα το Ιούλιο και τον Αύγουστο.

 

Συνολικά τον Αύγουστο καταγράφονται 24,6 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 18,3 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 134.000 στην ΕΕ και κατά 137.000 στην Ευρωζώνη. Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στην Αυστρία (4,7%) και στη Γερμανία (4,9%).

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα