Την πέφτουν όλοι (κι από παντού) στον Βαρουφάκη

 

Με τον τέως –ευτυχώς για πολλούς– υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να απασχολεί τα εγχώρια και διεθνή μέσα ενημέρωσης με κάθε πιθανή και απίθανη αφορμή που συνήθως ο ίδιος δίνει, η γερμανική εφημερίδα Die Welt φιλοξένησε πριν από λίγα 24ωρα ένα από τα καυστικότερα σχολιογραφικά κείμενα που έχουν γραφτεί για την αυτού… μεγαλειότητα που «βασίλευε» μέχρι πρότινος στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα.

«Παρακαλώ διαβάστε αυτό το κείμενο παρ’ ότι μιλάει για τον Γιάνη Βαρουφάκη» σημειώνει σκωπτικά η Die Welt και τον χαρακτηρίζει «υπουργό Οικονομικών μικρής διάρκειας που μεταλλάχτηκε σε διεθνή σελέμπριτι» και «Κιμ Καρντάσιαν της διεθνούς πολιτικής». Το μαχαίρι της σάτιρας έχωσε πιο βαθιά γνωστό διαδικτυακό μέσο που πήγε το σχόλιο της Die Welt ένα βήμα παρακάτω λέγοντας ότι «μάλλον η Καρντάσιαν είναι ο Γιάνης της showbiz».

Είτε ισχύει η μία εκδοχή είτε η άλλη, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει μπει στο κλισιοσκόπιο τόσων πολλών που δεν θα ήταν υπερβολικό ο ισχυρισμός ότι οι δημόσιοι υποστηρικτές του τέως ΥΠ.ΟΙΚ. περιορίζονται πλέον στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ακόμη και μέσα στο κόμμα που τον ανέδειξε πολιτικά –και το μέλλον του οποίου μοιάζει να του είναι αδιάφορο, αν αναλογιστεί κανείς πως πού τον χάνεις πού τον βρίσκεις τον κ. Βαρουφάκη σε ένα πλοίο για την Αίγινα είναι– υπάρχουν άνθρωποι που είτε τον αγνοούν, είτε τον αδειάζουν κομψά ή τον στήνουν απαξιωτικά και με ελευθεριάζοντες χαρακτηρισμούς στον τοίχο, όπως έκανε ο Νίκος Φίλης.

«Αν ισχύουν όσα λέει ο Βαρουφάκης θα έπρεπε να γίνει Ειδικό Δικαστήριο. Αυτά που έχει πει είναι μ@λ@κιές» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη δραματική συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής του κόμματος που έγινε την Πέμπτη στον Κεραμικό.

 

Η «Βαρουφακιάδα» στο εδώλιο

Ανεξαρτήτως της αργκό που χρησιμοποίησε ο Ν. Φίλης και του αν όντως ο Γ. Βαρουφάκης θα καταλήξει στο εδώλιο Ειδικού Δικαστηρίου, η αλήθεια είναι ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών βρίσκεται σε πολιτικό αλλά και σε δικαστικό κλοιό.

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας η δικογραφία που σχετίζεται με τον Γ. Βαρουφάκη βρίσκεται στη Βουλή, καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον φάκελο με τις μηνυτήριες αναφορές του επικεφαλής του κόμματος «Τελεία», Απόστολου Γκλέτσου (μέσω του δικηγόρου του Βασίλη Κατσίκη), και του δικηγόρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου, οι οποίοι κατηγορούν τον Γ. Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία.

Για τους μη γνωρίζοντες να πούμε ότι η διαβίβαση της εν λόγω δικογραφίας στη Βουλή έγινε σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος (σ.σ. «Δίωξη κατά μελών της Κυβέρνησης, Ειδικό Δικαστήριο: Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει(…)»). Σημειώνεται, επίσης, ότι οι δικογραφίες δεν αφορούν το plan B του κ. Βαρουφάκη και τα σχέδιά του για υποκλοπή-«χακάρισμα» των ΑΦΜ και τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, καθώς αυτές υποβλήθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης και αναμένεται άμεσα να διαβιβαστούν με τη σειρά τους στη Βουλή.

Εξάλλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατατέθηκαν την Τρίτη και άλλες μηνυτήριες αναφορές κατά του πρώην «τσάρου», με την δικαστική… μπάλα να παίρνει και τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονται ως εμπλεκόμενα (με συγκεκριμένη γνώση και ρόλο) στην υλοποίηση του αποκαλούμενου λεγόμενου «Plan B».

Για την ιστορία να πούμε ότι την μία εκ των αναφορών φέρει τις υπογραφές 5 έγκριτων δικηγόρων (Δημήτρης Βερβεσός, Αντώνης Βγόντζας, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου) και αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα της πολύκροτης κατά πως φαίνεται υπόθεσης. Οι μηνυτές ζητούν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε από τον επίσης δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, στρέφεται ξανά κατά του Γ. Βαρουφάκη και αφορά στο επίμαχο σχέδιο που έφερε στο φως  αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή» και ζητείται να ερευνηθεί αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Αν στα παραπάνω προστεθεί η κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση που διέταξε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου, προκειμένου να διερευνηθεί η τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους, παράλληλα με τον εσωτερικό έλεγχο που θα «τρέξει» στα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά, είναι προφανές ότι το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα καυτό για τον Γ. Βαρουφάκη και η αιτία δεν θα είναι ο καλοκαιρινός καύσωνας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα