Άρχισε η δίκη για τη δολοφονία Κοτσιλίδη

Με καταθέσεις μαρτύρων άρχισε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 30χρονου γιου του ενεχυροδανειστή, Γιώργου Κοτσιλίδη. Ο δράστες του είχαν στήσει παγίδα με σκοπό να τον ληστέψουν τον Απρίλιο του 2013. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους η 25χρονη Αλεξάνδρα Σταματάκη, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο «ψάρεψε» το θύμα, μέσω facebook. Οι κατηγορούμενοι αποδέχτηκαν την κατηγορία της ληστείας και ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και το Θεό. Αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 30χρονο.

Η κατάθεση του πατέρα του νεαρού θύματος στο δικαστήριο ήταν συγκλονιστική, καθώς περιέγραψε τη στιγμή που είδε το άψυχο σώμα του παιδιού του: «Πήρα το μαχαίρι και έκοψα την μονωτική ταινία. Στο λαιμό ήταν τυλιγμένη πολλές φορές. Ήταν ήδη νεκρός όταν τον βρήκαμε. Το πιο φρικτό πράγμα για έναν πατέρα είναι να έχει πίσω του τους δολοφόνους του γιου του».

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η 25χρονη είναι άτομο χωρίς ηθικούς φραγμούς, ενώ έχει ομολογήσει ότι έκανε κλοπές σε σπίτια για να εξασφαλίζει τα προς το ζην. Μία μάρτυρας υποστήριξε ότι είχε κλέψει και το δικό της σπίτι και πως από το 2011 έμπαινε στα σπίτια με αυτό το σκοπό. Για τη γνωριμία με το θύμα, υποστήριξε ότι οι δράστες γνώριζαν πως ήταν χαμηλής νοημοσύνης, τον ψάρεψαν μέσω facebook, με σκοπό τη ληστεία. Η δίκη συνεχίζεται αύριο με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα