Ένας Πρωθυπουργός… Παναθηναϊκός!

Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη ζωή του Αλέξη Τσίπρα μοιάζουν με την… παραμυθοχώρα που μεταφέρεται στην πραγματικότητα. Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες, που αδυνατεί να τις επεξεργαστεί σε όλο το εύρος τους, ο εγκέφαλος.

Ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε το… αδιανόητο στην Ελλάδα, ανεβάζοντας στην εξουσία ένα αριστερό κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) για πρώτη φορά. Ο νέος Πρωθυπουργός – όπως οφείλουμε να τον αποκαλούμε πλέον – έγραψε ήδη ιστορία και καλείται να αποδείξει με πράξεις, όσα υποσχέθηκε, όχι μόνο στους ψηφοφόρους του, αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Το αν θα τα καταφέρει, εξαρτάται από αμέτρητους παράγοντες και παραμέτρους.

Ο Τύπος εκτός συνόρων, πάντως, προσπαθεί ακόμη να… συνέλθει και να σκιαγραφήσει το προφίλ του νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο οποίος επιχειρεί να ανατρέψει ένα σύστημα πολλών δεκαετιών στη χώρα και στην Ευρώπη. Εκτός των πολιτικών του ιδεών, αντιλήψεων και πεποιθήσεων, τα ξένα ΜΜΕ προβάλουν μία… ξεχωριστή πτυχή του Αλέξη Τσίπρα. Τις οπαδικές του προτιμήσεις! Είναι γνωστό πως ο νέος Πρωθυπουργός, ακολουθούσε τον Παναθηναϊκό σε μεγάλο ποσοστό των δραστηριοτήτων του. Στην Κουμουνδούρου όμως, δεν είχαν φανταστεί πόσο μεγάλη διάσταση θα λάμβανε στον παγκόσμιο Τύπο, η αγάπη του για το «τριφύλλι» και το γεγονός ότι ήταν οπαδός του αθηναϊκού συλλόγου.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός… tifoso, αναφέρει χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική έκδοση της Corriere dello sport, θριάμβευσε στις εκλογές και επιχειρεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση, μέσα από μία διαφορετική διαδρομή. Ανάλογα δημοσιεύματα εντοπίσαμε στην Ισπανία, στην Αγγλία, στο Βέλγιο, στις ΗΠΑ, στην Αφρική, στην Αυστραλία, σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός της αναφοράς στον Παναθηναϊκό δεν θα μας προκαλούσε τόσο μεγάλη εντύπωση, αν δεν είχε λάβει τόσο μεγάλη έκταση! Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον αγγλικό Τύπο… «ο Αλέξης Τσίπρας μεγάλωσε δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και παρακολουθούσε σχεδόν όλα τα παιχνίδια της ομάδας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα