Έφτασαν του 128 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Ν. Κορέα

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών από ναυάγιο στη Νότια Κορέα αγγίζοντας τους 128.Θυμίζουμε πως πρόκειται για νοτιοκορεάτικο πλοίου, το οποίο βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ίντσεον στο τροπικό νησί Τζέζου.

Το πρακτορείο Yonhap μετέδωσε πως το Ναυτικό συνεργάζεται με την ακτοφυλακή και δύτες, προκειμένου να βρεθούν και να ανασυρθούν οι σωροί των επιβατών που βρίσκονταν στο τρίτο και τέταρτο κατάστρωμα.

Η πρώτη κλήση έκτακτης ανάγκης πραγματοποιήθηκε από το κινητό τηλέφωνο ενός εφήβου. «Βοηθήστε μας. Το πλοίο βουλιάζει», φέρεται να είπε το αγόρι. Η πρώτη κλήση κινδύνου από μέλος του πληρώματος πραγματοποιήθηκε τρία λεπτά αργότερα.

Αρκετά μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, καθώς κρίνεται ότι η εντολή εκκένωσης δόθηκε με μεγάλη καθυστέρηση. Η επιχείρηση διάσωσης επικεντρώνεται πλέον στην ανάσυρση των νεκρών. Ο τελευταίος επιζών βρέθηκε την ημέρα που βυθίστηκε το πλοίο.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων, κυρίως γονείς των παιδιών, συγκεντρώνονται κάθε πρωί στο λιμάνι του Τζίντο, ενός γειτονικού νησιού και περιμένουν την άφιξη των σκαφών του λιμενικού που μεταφέρουν στην ξηρά τις σορούς όσων έχουν ανασυρθεί.

Τις πρώτες ημέρες οι συγγενείς δήλωναν εξοργισμένοι με τους αργούς ρυθμούς της επιχείρησης διάσωσης επειδή οι δύτες δεν κατάφερναν να μπουν στο πλοίο εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Πλέον, καθώς οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων έχουν εξανεμιστεί, πιέζουν τους υπευθύνους να βγάλουν γρήγορα τα πτώματα από το νερό για να αποχαιρετίσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

«Το μόνο που θέλω είναι να ξαναδώ τον γιο μου. Θέλω να τον κρατήσω στην αγκαλιά μου και να του πω αντίο. Δεν αντέχω την ιδέα ότι βρίσκεται σ’ αυτό το κρύο και σκοτεινό μέρος», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας ενός μαθητή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα