Ανασυγκροτείται η Ελληνική Αρχή Αποζημίωσης

Ανασυγκροτείται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, η Ελληνική Αρχή Αποζημίωσης. Η Αρχή είχε συσταθεί το 2010 μετά από πρόταση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Δένδια, με σκοπό την παροχή αποζημιώσεων από την πολιτεία στα θύματα εγκληματικών πράξεων.

Οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις αφορούν εγκλήματα από πρόθεση που έχουν τελεστεί στην ελληνική επικράτεια. Υποβάλλονται στην ελληνική γλώσσα, σε ειδικό έντυπο το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Η αίτηση κατατίθεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και απορρίπτεται εάν μέχρι την εξέτασή της από την αρχή αποζημίωσης δεν προσκομισθεί αποδεικτικό καταβολής παραβόλου το ύψος του οποίου ορίζεται σε εκατό (100) ευρώ.

Η αρχή ανασυγκροτήθηκε λόγω της λήξης της θητείας της προηγούμενης σύνθεσης , ενώ τα νέα μέλη θα έχουν διετή θητεία. Νέα πρόεδρος της Αρχής τοποθετήθηκε η κα Βασιλική Ανδρεοπούλου, σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αναπληρώτρια την κα Ευφροσύνη Παπαθεοδώρου, επίσης σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα