Ανοιχτά τα μαγαζιά. Λιγοστή η κίνηση

Περιορισμένη ήταν η κίνηση στα καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, παρά τις εκπτώσεις, στο πρώτο Κυριακάτικο άνοιγμα, ενώ την ίδια ώρα στην πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες πόλεις, οι εμποροϋπάλληλοι έκαναν συγκεντρώσεις έξω από μεγάλες αλυσίδες.

Σχολιάζοντας το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ) Παναγιώτης Κυριακούλιας δήλωσε στο ΑΠΕ, στην Αθήνα η παρουσία των ξένων επισκεπτών ήταν περιορισμένη και αφορούσε κυρίως «καταστήματα εστίασης και την υπαίθρια αγορά στο Μοναστηράκι».

Ο ίδιος σχολίασε και το ότι τα περισσότερα εμπορικά επί της Ερμού παρέμειναν κλειστά, αποδίδοντάς το στο ότι ο κόσμος βρίσκεται στις παραλίες.

Σε ότι αφορά το νέο μέτρο ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο, την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου, στα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας και του παραλιακού μετώπου, εκτίμησε ότι δεν θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού, ούτε και στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων, αλλά όπως είπε «απεναντίας θα αυξήσει τα λουκέτα οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία».

Συγκεντρώσεις έξω από πολυκαταστήματα έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, όπου παρά την απεργία των υπαλλήλων τα περισσότερα καταστήματα στο κέντρο, στις οδούς Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας ήταν ανοικτά. Σε ότι αφορά την κίνηση δεν διέφερε από άλλες μέρες, σύμφωνα με επαγγελματίες, και οι περισσότεροι πελάτες ήταν τουρίστες από γειτονικές χώρες.

Συγκεντρώσεις και στην Κρήτη

Στα Χανιά ανοιχτά ήταν τα καταστήματα σε κεντρικούς δρόμους και στους δρόμους προς το παλιό λιμάνι, ενώ κλειστά ήταν στα υπόλοιπα σημεία της πόλης. Την ίδια ώρα ο Εμπορικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων διοργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο του Κάτολα.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο Ηράκλειο, όπου η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, οι ομάδες γυναικών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και η ΠΑΣΕΒΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης διεκδικώντας τη διασφάλιση της κυριακάτικης αργίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα