«Αν είναι να ξανανιώσει το κέντρο, ας ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές»

Απαραίτητη προϋπόθεση, αν θέλουμε να είναι η Αθήνα τουριστικό κέντρο, πρέπει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων κύριος Γιώργος Καμίνης μίλησε για τις σχέσεις του με την Κυβέρνηση, όσον αφορά τα εκκρεμή ζητήματα της πόλης.

Για τους σχολικούς φύλακες είπε ότι αυτή τη στιγμή στην πόλη υπάρχουν 50 υπάλληλοι για την ελεγχόμενη στάθμευση και η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να γίνει επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με εθελούσια κίνηση των εργαζομένων οι οποίοι θα αποφασίσουν να επιστρέψουν. Αυτό όπως είπε θα πρέπει στην πράξη να δοκιμαστεί για το αν θα έχει αποτέλεσμα.

Για τα καταστήματα στο Κέντρο της Αθήνας είπε ότι αν θέλουμε να λέμε ότι η πόλη θα λειτουργεί ως τουριστική δε θα πρέπει 30 άνθρωποι να κλείνουν το Άττικα όταν στο Μαρούσι και στο MALL δεν μπορούσες την Κυριακή να περπατήσεις από την παρουσία του κόσμου. Επίσης ανέφερε ότι τα συνδικάτα των εργαζομένων δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των εμποροϋπαλλήλων και αντέτεινε ότι πρέπει να δοκιμάσουμε αυτό το μέτρο και να δούμε στην πορεία αν θα έχει αποτέλεσμα.

Για το μεταναστευτικό ανέφερε ότι για τους νόμιμους μετανάστες συμφωνεί με την Κυβέρνηση αλλά οι παράνομοι έχουν πενταπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι έντονο στην περιοχή της Ομόνοιας. Στα πλαίσια της αντιμετώπισης του προβλήματος το οποίο είναι Πανευρωπαϊκό εξήγγειλε πρωτοβουλία που θα αναλάβουν από κοινού με τους Δημάρχους των πόλεων της Ρώμης και του Παρισιού.

Τέλος μίλησε για την έξυπνη πόλη με την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και των τουριστών, όπως η χρήση κινητού για την έκδοση κάρτας για τα παρκόμετρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα