Αποκαλυπτικός ο Νίκος Στράτος για την «Αγία Σοφία»

Το αργότερο το Νοέμβρη θα ξεκινήσει η ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή της εταιρίας «Δικέφαλος 1924 ΑΕ», Νίκου Στράτου, στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, κι αφού πρώτα φύγουν 50.000 τόνοι χώματος, προκειμένου να «κατέβει» το οικόπεδο κατά οκτώ μέτρα!

Ο Νίκος Στράτος έκανε σημαντικότατες αποκαλύψεις σχετικά και με τις επιπλέον εμπορικές χρήσεις του γηπέδου, ενώ επανάλαβε πως το 2019 η ΑΕΚ θα μπει στην «Αγία Σοφία»:

 «Ολοκληρώνουμε την περίφραξη. Κλειδώνουμε τον χώρο. Μετά αρχίζουμε τα έργα στον εσωτερικό χώρο, κάτι πολύ σημαντικό. Σκοπεύουμε δε να καλύψουμε το γύρω-γύρω της περίφραξης με φωτογραφίες του γηπέδου ή ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Δεν έχει μορφοποιηθεί ακόμη η σκέψη, αλλά θέλουμε να καλύψουμε την όποια άσχημη εικόνα. Όσον αφορά τις τέσσερις κολόνες, έχουν μεγάλη σημασία γιατί σε αυτές θα στηρίζεται το σκέπαστρο. Περάσαμε και την επιτροπή αρχιτεκτόνων. Εκτιμώ ότι σε δύο αγωνιστικές περιόδους θα μπούμε στην “Αγιά Σοφιά”. Δηλαδή την περίοδο 2019-20. Στόχος μας είναι να υπάρχει η δυνατότητα να έρχονται ακόμη και τέσσερις ομάδες, ώστε να καθίσταται δυνατή και η διεξαγωγή τουρνουά στο μέλλον, όλα τα έχουμε προβλέψει».

Μεγαλύτερη σημασία είχαν οι αποκαλύψεις του σχετικά με την χωρητικότητα και το ότι η ΠΑΕ θα εκμεταλλευτεί κάθε μία από τις 33 θύρες. Το γήπεδο θα λέγεται «Αγία Σοφία», αλλά θα αποκτήσει και εμπορική ονομασία, ενώ κάθε μία από τις 33 θύρες (εκτός από τη θύρα 21) θα έχει το όνομα πόλης της Μικράς Ασίας ή του Πόντου, αλλά και εμπορική ονομασία.

«Η χωρητικότητα του γηπέδου, θα φτάνει συνολικά στις 31.800 θέσεις, αν αφαιρεθούν ωστόσο οι θέσεις που καλύπτονται από τους ανθρώπους των media, θα μείνουν περίπου 31.000 καθίσματα που θα μπορούν να φιλοξενήσουν τον κόσμο. Για την κατασκευή του έργου υπολογίζεται ότι θα εργαστούν περίπου 400 άτομα, ενώ η άδεια έχει εκδοθεί τόσο στο όνομα της Δικέφαλος, όσο και στο σωματείο της ΑΕΚ. Η “Αγιά Σοφιά” θα έχει 33 θύρες σύμφωνα με το σχέδιο, ενώ δεν αποκλείεται καθεμία από αυτές να παραχωρηθεί σε εταιρεία που θα της δώσει το όνομά της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα