Ασφαλείς οι Έλληνες των Βρυξελλών

ΚΑΛΑ ΣΤΗΣ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ 14 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΝΑΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Στις Βρυξέλλες η ατμόσφαιρα έχεις ένα μπερδεμένο άρωμα θλίψης και φόβου από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών του ISIS που έλαβε χώρα το πρωί της Τρίτης και η στη βελγική πρωτεύουσα συμπληρώνουν την άχαρη λίστα με τα θύματα και τους τραυματίες.

Κι αν μέσα από αυτή την τραγωδία προκύπτουν υποτυπωδώς ευχάριστες ειδήσεις σίγουρα μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται το γεγονός ότι όλοι οι Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που φτάνουν στην Αθήνα από τους ανταποκριτές των ελληνικών ΜΜΕ, καταρχάς ασφαλείς είναι όλοι οι Έλληνες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας την Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες. Το ίδιο διαβεβαίωσε νωρίς το πρωί για τους Έλληνες μόνιμους κατοίκους των Βρυξελλών ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας των Βρυξελλών.

Καλά είναι επίσης και οι 14 Έλληνες μαθητές του λυκείου Ραπτοπούλου της Ευρυτανίας, οι οποίοι μαζί με τους δύο συνοδούς τους βρίσκονταν στη βελγική πρωτεύουσα, πραγματοποιώντας εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν αποσυρθεί ασφαλείς στο ξενοδοχείο τους.

Σημειώνεται ότι η αναχώρηση των μαθητών από τις Βρυξέλλες είναι προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου.

 

Δύο Κύπριοι μεταξύ των τραυματιών

Ελαφρά –ευτυχώς– τραυματίες είναι, εξάλλου, δύο Κύπριοι οι οποίοι βρίσκονταν στους χώρους που εκδηλώθηκαν τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Την πληροφορία δημοσιοποίησε το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από την πρεσβεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, μία νεαρή γυναίκα –γιατρός στο επάγγελμα– έχει τραυματιστεί ελαφρά και φέρει εγκαύματα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο, ενώ ένας άντρας τραυματίστηκε κι αυτός ελαφρά από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Μετρό.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου παρακαλεί του Κύπριους πολίτες που έχουν οικείους στις Βρυξέλλες, να ενημερώσουν το ΥΠ.ΕΞ. στα τηλέφωνα +35722801000, +3227395111, στο κινητό του λειτουργού Υπηρεσίας +35799660129 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις cycc@mfa.gov.cy και dutyofficer@mfa.gov.cy.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα