Βήμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός, 2-1 την Ριέκα

Μπορεί να μην κράτησε το μηδέν, όπως είχε ζητήσει ο Μπέσνικ Χάσι, όμως ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 την Ριέκα το βράδυ της Τετάρτης (16/8) και έκανε την μισή δουλειά.

Για να σφραγίσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να επιβεβαιώσει και στην Κροατία αυτό που έδειξε στο «Γ. Καραϊσκάκης», ότι δηλαδή είναι ανώτερη ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν ολοκληρωτικά κατά διαστήματα, σε ένα ματς που δεν θα μπορούσαν να πάρουν πολύ πιο εύκολα.

Το πλάνο της Ριέκα ήταν ξεκάθαρο, να αντέξει στην πίεση και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ο Έμπερ ήταν ταχύτατος και είχε και κάποια στηρίγματα. Τελικά ο Βραζιλιάνος στο 42′ με ωραία ενέργεια έκανε το 0-1 και σίγησε το «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρώτη τελική της Ριέκα εντός εστίας. Τρία λεπτά μετά, μάλιστα, ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός είχε αυτό που του έλειπε στο πρώτο και κατάφερε να φθάσει σε σπουδαία ανατροπή. Ο Φορτούνης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 66′ έκανε την σέντρα και ο Οφόε εκτέλεσε στην κίνηση ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η αποβολή του Ζούτα στο 83′ έκανε τους “ερυθρόλευκους” να πιστέψουν ακόμα περισσότερο στο δεύτερο γκολ και τα κατάφεραν. Μπορεί στο 90′ το δοκάρι να σταμάτησε την μπάλα σε προσπάθεια του Ανδρούτσου, όμως τρία λεπτά μετά ο Ρομαό έκανε το 2-1 και έδωσε την νίκη στον Ολυμπιακό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Ρέτσος, Ρομαό, Ζιλέ, Οφόε (79′ Ανδρούτσος), Καρσελά, Σεμπά (65′ Φορτούνης), Μαρίν (75′ Πάρντο), Μπεν.

ΡΙΕΚΑ (Μάτιαζ Κεκ): Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Έλεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μάλες, Έμπερ (88′ Μάρτιτς), Μίσιτς, Γκόργκον (78′ Στρίμιτς), Γκαβράνοβιτς (72′ Γέλιτς).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα