“Για σκηνικό παρακράτους” έκανε λόγο ο Παπαθεοδώρου που τσακώθηκε με τον Κοντονή

Ενδείξεις σκηνικού παρακράτους, από οργανωμένη ομάδα με κυβερνητική κάλυψη αν όχι με κυβερνητική καθοδήγηση, προκύπτουν, όπως υποστήριξε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Θ. Παπαθεόδωρου.

«Πόσο άλλο η παρακμή αυτού του καθεστώτος και η υπονόμευση των θεσμών, θα δείχνουν ότι η κατάλυση κάθε έννοιας κράτους δικαίου, έχει γίνει καθημερινή πρακτική; Αυτές οι μέθοδοι, είναι μέθοδοι παρακράτους. Πάντως δεν θυμίζουν ευρωπαϊκή χώρα, όταν εισαγγελείς μπαίνουν σχεδόν κρυφά σε φυλακές, τα μεσάνυχτα για να πάρουν κατάθεση από κρατουμένους», ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου.

«Είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν υποχωρεί απλά σε μεθόδους παρακράτους, αλλά τις υιοθετεί ως κύρια πρακτική για να συγκαλύψει τις αντιθεσμικές, παράνομες και αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις της», σημείωσε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και τόνισε ότι αυτή η πρακτική δεν έχει να κάνει με το να λάμψει η αλήθεια, αλλά στόχος ήταν να καθοδηγηθεί η δικαιοσύνη σε συγκεκριμένη απόφαση.

Ο κ. Παπαθεοδώρου ανέφερε, επίσης, ότι αν και ο ανακριτικός υπάλληλος Π. Χριστοφορίδης είχε ενεργό και κυρίαρχη ανάμιξη, δεν ενοχλήθηκε από τους πολιτικούς και ιεραρχικούς προϊσταμένους του, για να συμπεράνει ότι στο υπουργείο Ναυτιλίας υπάρχουν τελικά πολλά ναυάγια.

Ο βουλευτής είπε ότι πρέπει να απαντηθεί και τι έπραξε ο πρωθυπουργός για να αποτρέψει αυτή την παραδικαστική σκευωρία και να προστατεύσει τη δικαιοσύνη.

Κόντρα με Κοντονή

Δύο δημοσιεύματα κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου στο πλαίσιο της συζήτησης που ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της προτάσεως της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε εκκρεμή δικαστική απόφαση.

Το ένα από αυτά είναι της εφημερίδας Documento και αφορά στο έγγραφο υπόμνημα της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα που είναι ένα από τα τρία πρόσωπα που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τα μη πολιτικά πρόσωπα, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τον είχε καλέσει να εξηγήσει από πού αντλεί την πληροφόρηση σε μια απόρρητη διαδικασία.

«Αναρωτιέμαι, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είχε διαβάσει την εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη που παρουσιάζει την κατάθεση, το έγγραφο υπόμνημα της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα;» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου και αντέστρεψε το ερώτημα: «Το ζήτημα είναι πώς έφτασαν στα χέρια του κ. Βαξεβάνη από 22 Αυγούστου τα συγκεκριμένα έγγραφα και ενώ η δικογραφία δεν είχε ακόμα κλείσει».

«Κι εμένα μου κάνει εντύπωση πώς προσκομίζονται αυτά τα έγγραφα που έχουν στοιχεία ρεπορτάζ και εσείς αντλείτε, από τη δημοσιογραφική έρευνα, χωρίς να ξέρετε αν είναι αλήθεια, ή όχι, και λέτε πως αυτά έχει πει η εισαγγελέας. Μα δεν κρατάτε καμία επιφύλαξη; Δεν κρατάτε καμία επιφύλαξη;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Χαρακτήρισε επίσης «απολύτως ανακριβή» την αναφορά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σύμφωνα με την οποία, η κυβέρνηση, μετά την επίσκεψη της εισαγγελέως, μετέθεσε τη διευθύντρια των φυλακών στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα