Παρατείνεται ο Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης στην Ελληνική Γλώσσα

Με την τιμητική υποστήριξη του Κέντρου Ανατολικοευρωπαϊκών και Ρωσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Pittsburgh (Η.Π.Α.), του Προγράμματος Εβραϊκών Μελετών του Πανεπιστημίου Pittsburgh (Η.Π.Α.), του Αμερικανικού Ιδρύματος «Τάξεις χωρίς σύνορα» της Δυτικής Πενσυλβάνια, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης προκήρυξε Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων», στην ελληνική γλώσσα, στον οποίο μπορεί να συμμετέχει κάθε Έλληνας απανταχού της γης (Ελλάδα – Κύπρος – Ομογένεια) ή αλλοδαπός ελληνιστής/ελληνομαθής ανεξαρτήτως ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών Λυκείου και των φοιτητών.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την υποδοχή των επίσημων επισκεπτών του (Έδρα, η Δυτική Πενσυλβάνια – Η.Π.Α.), που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα τον Ιούνιο 2015 για να γνωρίσουν και να ευχαριστήσουν τις οικογένειες των Ελλήνων οι οποίοι διέσωσαν στην Κατοχή καταζητούμενους, από τους ναζί, Εβραίους.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Παιανίας, κ. Δημήτρης Δάβαρης, έχει θέσει κάτω από τη δική του αιγίδα το όλο εγχείρημα, αναφερόμενος «στις εκδηλώσεις της επίσκεψης» του διεθνούς διδασκαλικού οργανισμού «Τάξεις χωρίς σύνορα», δεσμευόμενος πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να στεφθεί με επιτυχία.

Επταμελής Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής αποτελούμενη από διακεκριμένες προσωπικότητες των Γραμμάτων, θα επιδώσει τρία βραβεία και είκοσι επαίνους σε πανηγυρική εσπερίδα, που θα διοργανωθεί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, όπου και θα εγκαινιασθεί έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ελεγεία για μια θυσία».

Ο λογοτέχνης Ευάγγελος Ανδρέου με τον δήμαρχο Παιανίας Δημήτρη Δάβαρη
Ο λογοτέχνης Ευάγγελος Ανδρέου με τον δήμαρχο Παιανίας Δημήτρη Δάβαρη

Τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης και Επιλογής

Την Επιτροπή αυτή αποτελούν οι:

1.Κώστας Βαλέτας, συγγραφέας
2.Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου, ποιήτρια
3.Δημήτρης Καραμβάλης, συγγραφέας, κριτικός
4.Πάνος Μισερλής, φιλόλογος, ποιητής (Δελφοί)
5.Στέφανος Σκαρπέλλος, φιλόλογος του Αρσακείου Πατρών (Πάτρα)
6.Γιάννης Φίλης, καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, λογοτέχνης
7.Ευάγγελος Ανδρέου, συγγραφέας
Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν στα site:

http://www.lit.auth.gr/node/3349  (ιστοσελίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

http://www.greek-language.gr/greekLang/portal/blog/archive/2014/09/29/6069.html (ιστοσελίδα της Πύλης για την Ελληνική Γλώσσα)

http://career.duth.gr/cms/?q=node/89786#.VOByPyyAnLW (ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης)

http://www.e-paideia.org/content/diethnis-diagonismos-poiisis-stin-elliniki-glossa (ιστοσελίδα του εκπαιδευτικού portal e-paideia)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα